Hlavní obsah

Břeclavský Fotoklub přichystal výstavu všech svých členů

Novinky, Pavlína Božková

Místní Fotoklub Břeclav spojil síly s Městským muzeem a galerií Břeclav a přichystal velkou výstavu fotografií všech členů tohoto spolku. Fotoklub Břeclav byl založen na jaře roku 2013 s cílem vytvořit mezi břeclavskými fotografy přátelský vztah.

Foto: FOTOKLUB V MUZEU

Vernisáž výstavy proběhne dne 31.3.2016 v 17 hodin v Městském muzeu a galerii Břeclav (MUZEUM POD VODÁRNOU), Dukelských hrdinů 2747/4a.

Článek

Vystavujícími členy Fotoklubu jsou Milan Bruchter, Martin Janošek, Jan Miklín, Antonín Průdek, Vlastimil Vojáček, Dušan Koliba, Martin Bezděk, Kamil Pichler, Lena Vacenovská, Marie Němcová a novým kandidátem na členství je Radek Důbravný, který svá díla v muzeu vystaví s fotoklubem také.

Fotoklubu Břeclav pravidelně organizuje společné výlety, výstavy nebo soustředění. Výsledkem jejich práce je už několik společných výstav – v roce 2014 představili své fotografie v břeclavském cukrovaru – Rena Hall, v roce 2015 v břeclavské poliklinice proběhla výstava Fotoklub pod rentgenem, nebo v břeclavské knihovně fotografie ze společného výletu na Island.

Od roku 2015 přišli fotografové s nápadem, pracovat na společných fotoúkolech, které budou mít pevně stanovené téma. Jednotlivá témata byla postupně losována a na zpracování úkolu měli členové 3-4 měsíce. Na společných schůzkách si potom výsledky vzájemně hodnotili.

Fotoúkol na rok 2015 zněl: Oblíbený den, oblíbená píseň a oblíbená hra. Na výstavě v muzeu budou prezentovány nejen výsledky tohoto úkolu, ale také volná tvorba jednotlivých autorů, a to jak analogová, tak digitální fotografie. Bude možné spatřit fotografie rozličných témat: krajina, abstrakce, cestování, reportáž, street foto, dekadentní zátiší nebo fotografie inspirované mistry malířského umění.

Městské muzeum a galerie Břeclav ve na slavnostní vernisáž, která proběhne v muzeu pod vodárnou ve čtvrtek 31. března od 17:00 hodin. Výstava potrvá do 15. května.

Reklama

Výběr článků

Načítám