Hlavní obsah

Brány festivalu Let It Roll se v Milovicích otevřou 3. srpna

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto se je plném proudu a s ním je tu i tradiční a největší český DnB festival Let It Roll. Brány areálu Milovického letiště se otevřou 3. srpna.

Foto: Festival Let It Roll 2017

Festival Let It Roll 2017

Článek

Pořadatelé se nikdy nespokojí s tím, co mají za sebou, kam festivalové dění posunuli a stále se snaží laťku ještě o něco výše posunout. Na samotném počátku šlo o sérii klubových akcí v pražských továrních halách, které se postupně staly nejnavštěvovanějšími drumandbassovými akcemi u nás.

Let It Roll je na scéně od roku 2003, ale přelomovým se stal rok 2008, kdy se uskutečnil i první open air festival. Rozměry současného festivalu jsou největším drum and bassovým festivalem na světě.

Let It Roll se od svých prvních kroků odlišuje od všech ostatních festivalů, a to každoročně novým a především originálním designem pódií a unikátní atmosférou festivalu. Za další důležitý mezník se dá považovat rok 2013, kdy se konal v Benešově šestý ročník festivalu a byla překonána patnácti tisícová hranice návštěvníků denně.

Let It Roll Open Air slaví desáté výročí a pořadatelé připravili deset zážitků, které si nesmíte nechat ujít:

1. Poprvé se na letním Let It Rollu představí London Elektricity Big Band Live v české premiéře a SASASAS, šílené seskupení, jump-upový projekt složený ze dvou producentů (Macky Gee, Dj Phantasy) a čtyřech MCs (Skibadee, Harry Shotta, Shabba D, Stormin), který aktuálně otřásá v základech drum and bassové scény.

2. Nový systém bezhotovostních náramků se spoustou výhod.

3. Festivalová jóga, nejlepší způsob, jak připravit své tělo a mysl na další DnB den.

4. Základna Beats Evolution Conference, kde nahlédnete do skutečného hudebního průmyslu. Budete mít šanci potkat své oblíbené umělce. V BEC tent vás čeká mnoho zajímavých přednášek a workshopů.

5. Opening Show by Calyx & Teebee, kteří složili i hudbu na zahajovaací ceremonii.

6. Roll In Green - Recyklace odpadu festivalového odpadu.

7. Hangar "non-stop" stage je zbrusu nová stage, která jako jediná bude nacházet v jednom z vojenských hangárů má jedinečnou industriální atmosféru. V noci stěny hangáru ozáří světla reflektorů pohrávajících si se stíny roztančeného davu. 

8. Série EPs k festivalu a těšit se můžete na sérií EPček z dílen: Titan Records / Eatbrain / Mayan / Hospital Records / Ram Records. Release dates je postupně aktualizován

9. Tvrdá Shredder stage se přesune pod širé nebe! Fanoušci hard drum & bassu se mohou těšit na labelové noci Forbbiden Society Recordings, PRSPCT night a Big Riddim & Kinetik.

10.  300+ Drum and Bassových DJs a producentů z celého světa.

Letošní line-up je opravdu speciální a každý fanoušek si přijde na své. Není možné ani vyjmenovat všechna jména letního festivalu Let It Roll 2017 by zabraly několik stránek.

Festival Let It Roll se v britské anketě DrumandBass Arena Awards objevil jako nejoblíbenější festival roku 2014 a ve světové anketě National DrumAndBass Awards získal první místo jako promotér roku za rok 2014. Radost fanoušků z Let It Rollu se každoročně promítla i do výsledků výročních hudebních cen v Czech Drum Awards: vždy 1. místo.

Reklama

Výběr článků

Načítám