Hlavní obsah

Branami Staročeského pivovárku v Dobrušce prošlo několik tisíc lidí

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kde se pivo vaří, tam se dobře daří – platilo doslova a do puntíku v sobotu 17. srpna ve Staročeském pivovárku v Dobrušce během třetího ročníku Dne otevřených dveří, který se opět těšil mimořádnému zájmu veřejnosti.

Foto: Staročeský pivovárek (archiv)

Areál Staročeského pivovárku v Dobrušce opravdu vzkvétá

Článek

A aby také ne. Organizátoři akce, v čele s majitelem Staročeského pivovárku Milanem Vedrou, se opět prezentovali skvěle zvládnutým programem, a tak stovky, ale spíš spíše tisíce návštěvníků musely být nadmíru spokojeny. Nádherné počasí, zajímavé exkurze všemi prostory výroby piva a sladu, veliké množství stánků, v nichž se dobrušský zlatý mok čepoval, spousta dobrého jídla a jako bonus pestrý hudební program na dvou podiích. To vše od 13 hodin až do půlnoci.

Dobrušťáci vzkvétající areál Staročeského pivovárku dobře znají, ale ti, kteří včera přišli na Den otevřených dveří poprvé, byli určitě překvapeni. Třeba stylově zrekonstruovanými prostory pivovarské sklepní restaurace, zajímavými informacemi během prohlídek výrobních prostor, výstavou na humnech sladovny, a v neposlední řadě bezchybně fungujícím sehraným týmem, který Den otevřených dveří zabezpečuje.

Těžko říci, kolik piva se v sobotu v Dobrušce vytočilo, jisté je, že teklo opravdu proudem. A jeho kvalita si to zaslouží. Vždyť  ji potvrzují i letošní ocenění na Slavnostech piva 2013 v Českých Budějovich, kde světlý ležák Rampušák 12% získal I. místo, světlý ležák Dobrušská 11% II. místo, kvasnicový ležák Rampušák 12% pak III. místo. Zájemci mohli ochutnat také pšeničné pivo Mutina, uvařené speciálně na Den otevřených dveří, nebo speciální polotmavé pivo Muderlant 13% a k tomu F. L. Věk 15%.

Stejně pestrý jako nabídka piv byl hudební program. Z menšího pódia na nádvoří Staročeského pivovárku zněla hudba pro ty o něco dříve narozené – dechovka a country. Na velkém podiu v areálu pivovarské zahrady vystoupily kapely Sto zvířat, Normal 03 a poslední slovo dostala Argema.

Reklama

Výběr článků

Načítám