Hlavní obsah

Borská ulice včetně křižovatky Belánka se dočká rekonstrukce

Novinky, Miroslav Knotek

V polovině března se rozběhnou stavební práce rekonstrukce křižovatky Belánka a Borské ulice, přičemž práce budou prováděny v úseku od křižovatky ulic Klatovská a Borská po křižovatku ulic Borské s Němejcovou a Chelčického.

Foto: Miroslav Knotek

Ilustrační foto

Článek

„Vlastní práce budou rozděleny do několika etap – v té první od 16. března do 15. dubna se práce budou provádět za úplného provozu, pouze na chodnících a za vyblokování parkovacích stání,” informoval Radoslav Škarda, první místostarosta centrálního obvodu.

V dalších etapách budou práce prováděny za úplného uzavření Borské ulice v úseku od Klatovské po křižovatku s Němejcovou ulicí pro běžný provoz od 16. dubna do konce prázdnin. MHD bude v tomto termínu projíždět stavbou popřípadě po objízdných trasách. Provoz by měl být obnoven 24. srpna. Stavba bude dál pokračovat mimo vozovku, kdy se budou dodělávat chodníky a parkoviště do konce listopadu letošního roku.

„Chtěli bychom občany požádat o trpělivost, zvlášť při uzavření Borské ulice. Nejedná se totiž o investiční akci obvodu. Investorem rekonstrukce je odbor investic Magistrátu města Plzně,” doplnil starosta centrálního obvodu Radislav Neubauer.

V průběhu stavební akce bude pracováno také na přeložce vodovodu, dešťové kanalizaci, obnově odlehčovací stoky, přeložkách kabelu VN a NN, přeložce kabelovodu ČTc, přeložce plynovodu STL, trakčním vedení MHD a na konstrukci komunikace a chodníků.  

Reklama

Výběr článků

Načítám