Hlavní obsah

Bolek Polívka se synem Vladimírem poprvé společně na jevišti

Novinky, Jiří Smutný

Očekávaný vrchol sezóny v Divadle Bolka Polívky je tady. Premiéra hry Šašek a syn se uskuteční v sobotu 25. února v 19.00 hodin. Na jevišti se spolu poprvé setkají, a rovnou v hlavních rolích, Bolek Polívka a jeho syn Vladimír.

Foto: Divadlo Bolka Polívky, Jiří Salik Sláma

Vladimír a Bolek Polívkovi

Článek

Ústředními postavami jsou životem protřelý král šašků a jeho protipól, šlechtický sirotek, který bude svérázným způsobem v šaška teprve převychován. Mladý rytíř přichází z ústavu pro odložené děti šlechticů a je králem šašků a jeho kumpány podroben lekcím, při kterých postupně nachází své šaškovské já.

Autorem a režisérem inscenace je Bolek Polívka, hudbu složil David Rotter, kostýmy vytvořila Eva Jiřikovská a scénu Jaroslav Milfajt. V dalších rolích se představí Michal Chovanec, Jaromír Barin Tichý, Ondřej Klíč, Jiří Fretti Pfeifer, David Rotter, popřípadě Luděk Horáček či Milan Král.

„Šašek a syn volně navazuje na Šaška a královnu, inspirace jsou zřejmé. S Vladimírem jsme začali zkoušet už na podzim. Scházeli jsme se, jak se dalo, četli první verze scénáře, přepisovali, domýšleli a snili. Teď se naše sny mění v realitu a je to vzrušující, jako vždycky, když se něco nového rodí, a už se nemůžeme dočkat, až to bude,“ uvedl Bolek Polívka.

„Když jsme před několika měsíci poprvé četli scénář, mrazilo mě v zádech. Teď, několik dní do premiéry, je nadšená atmosféra a všechny síly v plném nasazení. Už na zkouškách je cítit, že se rodí něco výjimečného. Je nám ctí, že můžeme být u toho,“ doplnil ředitel divadla Ondřej Chalupský.

Komu se nechce do Brna, může si počkat na představení v Praze. Premiéra v pražském Studiu DVA se uskuteční ve středu 22. března v 19.00 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám