Hlavní obsah

Bohumínské úředníky překvapil nález dvou zbraní

Novinky, Lucie Balcarová

Nález zbraně, to na bohumínské radnici nepamatují. Natož tak nález dvou zbraní krátce po sobě. Více než metr dlouhou zbraň odevzdal na úřad před pár týdny provozovatel Leo Expressu, v jehož vlaku zůstalo neobvyklé „zavazadlo“ ležet. Naštěstí se ukázalo, že nejde o ostrou zbraň, ale o „airsoftku“.

Foto: archiv města Bohumína
Článek

V druhém případě šlo o plynovou pistoli, kterou na radnici přinesli sami policisté. Mezi ztrátami a nálezy končí většinou běžné věci jako klíče, mobily, peněženky, svršky či různá zavazadla. Nejčastěji jde o věci zapomenuté ve vlacích, které mají ve městě konečnou stanici.

Pořádné překvapení však čekalo na úředníky ve zhruba metr a půl vysokém pouzdře, které v červnu objevili zaměstnanci Leo expressu v jednom ze svých spojů. V jeho útrobách se totiž skrývala dlouhá černá zbraň s optikou.

„Okamžitě jsme kontaktovali naše městské policisty. Ti nález prohlédli a uklidnili nás, že jde o airsoftovou zbraň, která se užívá ke sportovním účelům a nepodléhá tedy povolení. Laik však repliku nepozná, proto to byl pro nás v první chvíli šok,“ uvedla Markéta Kvíčalová z oddělení ztrát a nálezů bohumínské radnice. Jak dodala, v případě, že by šlo o ostrý typ zbraně, museli by ji úředníci předat Policii České republiky.

A byli to právě zástupci Policie ČR, kteří následně přinesli na radnici další zbraň. Tentokrát plynovou pistoli, kterou někdo našel v místní části Vrbice. A jelikož šlo opět o typ zbraně, který nepodléhá povolení, předali jej policisté do ztrát a nálezů bohumínského městského úřadu.

První případ, tedy nález „airsoftky“, bude mít pravděpodobně šťastný konec. Přihlásil se o ni její majitel, který je cizím státním příslušníkem.

„Muž ze sousedního státu kontaktoval náš úřad prostřednictvím facebookových stránek. Nejprve zřejmě pátral u dopravce, který jej odkázal na nás. Pokud se osobně dostaví na náš úřad, identifikuje se a splní všechny náležitosti včetně podrobného popisu ztracené věci, může si ji odvézt domů,“ doplnila Kvíčalová.

O plynovou pistoli se zatím nikdo nepřihlásil, a tak zůstává uzamčena mezi dalšími ztrátami a nálezy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám