Hlavní obsah

Bohumín posílá děti lyžovat

Novinky, Lucie Balcarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci projektu Usměvavé lyžování vyráží i letos bohumínské děti do hor. Lyžařskou helmu, brýle i rukavice spolu s lyžemi a hůlkami nasadí letos přes 200 školáků a předškoláků. Každému dítěti město na lyžování přispěje částkou 500 korun.

Foto: MŠ Na Pískách
Článek

„Jedná se o speciální týdenní projekt pro děti nejen ze základních škol, ale také z našich mateřinek, který se jmenuje Usměvavé lyžování. Chceme dětem umožnit, aby už v brzkém věku pronikly do základů tohoto sportu a zároveň vyjely v době smogu za čistým vzduchem do hor,“ informoval bohumínský místostarosta Igor Bruzl.

První várka dětí (38) vyjela lyžovat už tento týden do Palkovic u Frýdku-Místku. Jsou mezi nimi školáci ZŠ Záblatí i Bezručova a zároveň i předškoláci z mateřinky Na Pískách.

„Dětem nevadil ani silný mráz, který v minulých dnech panoval. Z lyžování jsou nadšené. Zítra je čeká dopolední závod, ve kterém předvedou, co vše se za týden na kopci naučili,“ uvedla vedoucí bohumínské mateřinky Na Pískách Dana Šímová. 

Bohumínské děti ze šesti základních škol absolvují dotované lekce lyžování na horách průběžně až do konce března. Vloni vyjelo na dotované lyžování téměř 120 dětí a město to přišlo na 60 tisíc korun.

Do hor vyrazí v zimních měsících kromě malých lyžařů i astmatici a alergici na měsíční ozdravný pobyt. Radnice pro ně rezervovala léčebny v Metylovicích a Zlatých horách. Dopravu do ozdravoven uhradí město, samotný pobyt na čerstvém vzduchu v podhůří hor jim hradí v plné výši zdravotní pojišťovny. Do Metylovic vyjedou školáci 31. ledna, do Zlatých Hor 15. února. Součástí ozdravných pobytů budou nejen léčebné kúry, ale i školní výuka.

Léčebné pobyty Bohumín pořádá a dotuje od roku 2011.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám