Hlavní obsah

Blíží se 30. ročník Běhu na Lysou horu

Novinky, Ondřej Sikora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mistrovství Moravy a Slezska v běhu do vrchu se uskuteční v sobotu 25. července od 15 hodin v Krásné-Nižní Mohelnice. Jako už tradičně je součástí Běhu na Lysou horu, který pořádá atletický oddíl TJ Jäkl Karviná. Letos proběhne už 30. ročník.

Foto: Ondřej Sikora

Vyhlášení vítězů Běhu na Lysou horu

Článek

Trasa závodu v délce 8,4 kilometru a s převýšením 704 metrů vede z Krásné-Nižní Mohelnice po účelové komunikaci Českých radiokomunikací na Lysou horu.

Jako doprovodný program je připraven běh dětí od 13 hodin poblíž restaurace Zlatník v Krásné-Nižní Mohelnici a závod nordic walking v trase hlavního závodu se startem ve 14:00.

Prezentace všech běhů probíhá v restauraci Zlatník maximálně do třiceti minut před startem závodu.

„Každý rok máme zhruba sto padesát běžců z Česka, Slovenska a Polska. Doufám, že i letos se zúčastní v hojné míře,” láká účastníky za pořadatele Michal Broda.

Pro zařazení do Mistrovství Moravy a Slezska je nutné poslat přihlášku na adresu jarchal@seznam.cz. Dětské běhy, nordic walking se poté mohou přihlásit na místě, nebo na adresu MichalBroda@seznam.cz.

Startovné hlavního závodu činí 100 Kč. Dětské běhy a závod nordic walking jsou zdarma.

Celkový vítěz hlavního závodu získá pohár, první tři v každé kategorii poté peněžní ceny a diplom. Za překonání rekordu 35 minut a 23 sekund je připravena finanční odměna. Rekord je platný od roku 1997.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám