Hlavní obsah

Blešák v kožichu

Novinky, Lenka Hatlapatková

Chystá se Blešák v kožichu ve prospěch spolku Neposedné tlapky, jenž pečuje o opuštěné a týrané psy a kočky. V pondělí 16. listopadu bude v pobočce Ostravského informačního servisu v Gongu v Dolních Vítkovicích od 9 do 17 hodin otevřeno první ze sběrných míst, kam mohou lidé přinášet své dary.

Foto: Pavla Svobodová
Článek

Rozhodně nepůjde o jediné sběrné místo. Další bude hned v úterý 17. listopadu otevřeno od 9.30 do 15 hodin ve vestibulu Magistrátu města Ostravy. Dobrý skutek tady budou lidé moci spojit s návštěvou vyhlídkové věže Nové radnice, kde se bude konat komentovaná prohlídka Radnice v proměnách času.

V pobočce OIS v Gongu bude sběrné místo otevřeno také 23. listopadu od 9 do 17 hodin a v pobočce OIS v Elektře se budou dárci moci zastavit ve dnech 24. a 27. listopadu v čase od 16 do 19 hodin.

Získané předměty se prodají na Blešáku v kožichu, který se bude konat 6. prosince v ostravském klubu Barrák. Akce bude mít podobu happeningu, na němž se mikulášský dobročinný bleší trh spojí s vystoupením kapel i s možností příjemného setkání se známými a sousedy.

Organizátoři se velice těší na darované předměty, nicméně si vymiňují právo nepřijímat nevhodné dary, k nimž patří například zbraně, farmaceutické výrobky, velké kusy nábytku, obuv, oblečení, více než pět kusů knih nebo živá zvířata. Vítané jsou naopak nové nebo zachovalé skleněné a keramické dekorativní předměty, bižuterie, hračky, bytové doplňky, domácí potřeby a kosmetika v originálním balení, potřeby nebo krmivo pro psy a kočky. Blešák oživí i ručně vyrobené produkty, takže vítán bude každý, kdo šije, háčkuje, vyřezává...

Hlavním partnerem akce podporované Ostravským informačním servisem je Europe Direct Ostrava. Akce je organizována pod záštitou Petry Bernfeldové, starostky obvodu Moravská Ostrava a Přívoz.

Více na www.facebook.com/events/625961007546889/

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám