Hlavní obsah

Biskup Lobkowicz se první prázdninový den setká s dětmi na Prašivé

Novinky, Pavel Siuda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První prázdninový den patří v ostravsko-opavské diecézi tradičně setkání dětí s biskupem na hoře Prašivá v Beskydech. Program začíná v 10.00 hodin mší svatou v amfiteátru Kamenité ve Vyšních Lhotách. Celebrovat ji bude biskup František Václav Lobkowicz.

Foto: Pavel Siuda

"Jak se staví sen papeže Františka" je téma letošního setkání dětí s biskupem na Prašivé. Fotografie papeže byla na Prašivé k vidění již loni.

Článek

Po bohoslužbě se děti vydají lesní cestou ke dřevěné kapličce sv. Antonína Paduánského na hoře Prašivá, kde je čeká soutěžní program na celé odpoledne. Katechetické a pedagogické centrum biskupství připravilo řadu aktivit na téma Jak se staví sen papeže Františka.

Jednotlivá stanoviště s úkoly budou inspirovaná sociální naukou církve. Děti si například vyzkouší ekologické nakupování, dozví se, jaké je to žít s handicapem a jaké těžkosti musí překonávat lidé v chudých částech světa.

Budování snu papeže Františka nebude jen symbolické. Děti si mohou zakoupit malou cihličku a podpořit tak obnovu zahrádky pro rodiny s dětmi, které žijí v charitním centru sociálního bydlení Horizont v Ostravě-Kunčičkách.

Reklama

Výběr článků

Načítám