Hlavní obsah

Bílovec rozplesali myslivci, dorazil i legendární Elvis

Novinky, Petra Veselá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo v pátek 18. ledna večer dorazil do Kulturního domu v Bílovci na Ostravské ulici, rozhodně neprohloupil. Plakáty tam dlouho předem lákaly na neotřelou zábavu v rámci Mysliveckého plesu, a té nakonec bylo více než dost, s bohatým programem, perfektní hudbou, horami jídla a hektolitry lahodného moku.

Foto: Petra Veselá

Do Bílovce dorazil také legendární Elvis

Článek

Plesuchtiví lidé se do bíloveckého kulturního stánku začali scházet už před dvacátou hodinou. Dámy dorazily oděny do blyštivých kostýmů s flitry, pánové způsobně také ve společenském oděvu. Všechny zprvu navnadila rozverná dechová muzika, která se i přes mohutné stěny kulturáku linula do širokého okolí.

„Doufám, že všechno dobře dopadne. Snažili jsme se vypracovat program tak, aby vyhovoval každé generaci a všichni se pobavili, bez rozdílu věku,“ prohlásila hned po startu Mysliveckého plesu vedoucí bíloveckého Kulturního domu Marie Velká.

Její slova se postupně měnila ve skutečnost a zábava nabírala na obrátkách. Na hlavním pódiu se střídala dechová Rozmarýnka s popovou kapelou Bacardi, která početnému osazenstvu pořádně rozproudila krev v žilách, až na parketu chvilkama nebylo k hnutí.

„Mysleli jsme i na mladší a do malého sálu v prvním patře jsme situovali diskotéku, na které hraje ty největší hity DJ Doktor. Je to zdejší místní oblíbenec, on je totiž skutečně lékař – internista a k tomu se baví hraním na diskotékách,“ prozradila vedoucí Kulturního domu.

Ve velkolepém večeru samozřejmě nechyběla i řada jiných účinkujících, kteří se starali o to, aby zábava nevázla ani na okamžik. Představili se například Eva a Eva z tanečního studia Far Fly z Nového Jičína se svým akrobatickým tancem na tyči zvaným pall dance, a dorazil i král rockenrolu Elvis, sice revival, ale k nepoznání od toho skutečného. Však se s ním chtěl vyfotit skoro každý a fanynky za ním neváhaly vyskočit až na pódium.

Zlatým hřebem večera, jak už to tak bývá, byla samozřejmě tombola. Hrálo se o dost - k mání byl daněk, krocan, srnčí a prvními třemi cenami byli čerstvě ulovení divočáci.

Hlavní cenu nakonec získala žena, která se svěřila, že s přípravou kančího masa teď bude mít asi hodně práce, a zároveň vyzvala osazenstvo sálu, zda by se nenašel zdatný pomocník, načež se prostorem rozhostil upřímný smích.

Myslivecký ples v Bílovci se nakonec opravdu vydařil, a tak nad ránem se jeho účastníci vraceli do svých domovů sice za tuhého mrazu, ale spokojení a příjemně unavení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám