Hlavní obsah

Bezdomovec žijící ve sklepě podpálil v Karviné dům

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tmavý dým valící se ze sklepa jednoho z obytných domů zahlédla v neděli 20. února hlídka městské policie, když projížděla ulicí U Svobodáren v Karviné-Novém Městě.

Foto: Pavel Jaňurek

Ilustrační fotografie

Článek

"Na místo okamžitě přivolali hasiče a vyrozuměli Policii ČR. Než však stačili přijet, vyšel ze sklepa muž v mokrém oděvu pokrytém sazemi. Nejprve tvrdil, že s požárem nemá nic společného, ale za chvíli vyšlo najevo, že ve sklepech již delší dobu přebývá. Pak se přiznal, že si chtěl uvařit rýži," informoval Václav Ožana, zástupce ředitele Městské policie v Karviné.

Dispečink na místo vyslal dvě jednotky profesionálních hasičů ze stanice HZSMSK v Karviné. Hasiči provedli v dýchací technice průzkum. Zjistili, že plameny poškodily vodovodní potrubí a to požár uhasilo.

Podzemní prostory však byly silně zakouřené, viditelnost byla podle zasahujících hasičů takřka nulová. Hasiči proto otevřeli všechna okna ve sklepě a prostory nechali odvětrávat. Věc dál vyšetřuje Policie ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám