Hlavní obsah

Bezdomovec okrádal seniory, při zadržení nožem napadl policisty

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V poutech karvinských policistů v pátek skončil čtyřiatřicetiletý muž, který má na svědomí celkem 9 trestných činů. Muž bez domova se ukrýval v jednom z karvinských bytů. Když si pro něj přišli policisté a chtěli muže zadržet, napadl je kuchyňským nožem.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

„V bytě začala potyčka. Muž s nožem v ruce na zakročujícího policistu zaútočil proti hrudníku. Byly proto použity donucovací prostředky a útočník byl zpacifikován, aniž by došlo k jakémukoliv zranění či poškození majetku. S pouty na rukou pak skončil v policejní cele,” sdělil policejní mluvčí Jaroslav Kus.

Policejní komisař muže trestně stíhá jako obviněného ze zločinu násilí proti úřední osobě a dále pro pokračující přečiny porušování domovní svobody, krádeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměňování platebního prostředků, přečinu vydírání a zvlášť závažného zločinu loupeže.

Jeho cílem byli hlavně senioři

V březnu až dubnu opakovaně od seniora v jednom domě s pečovatelskou službou požadoval peníze v různých částkách. Muži tvrdil, že to jsou dlužné peníze za jídlo, které za něj údajně měl platit. Celkem získal částku 13 000 korun a věci v hodnotě 1700 korun. U tohoto seniora muž dokonce pod pohrůžkou násilí bydlel.

Na téže adrese si v červenci vyhlédl dalšího seniora. Tentokrát se vydával za policistu a seniorovi odcizil doklady a 400 korun.

Odcizil například i kabelku v jedné z karvinských restaurací, vydal se i do jednoho z bytů, od kterého našel klíče. Ty následně poškozené osobě vrátil, nožem ji zahnal do jednoho z pokojů a odcizil různé věci a finanční hotovost, celkově za 8.800 korun.

Podobné scénáře následovaly ještě u dalších seniorů.

Reklama

Výběr článků

Načítám