Hlavní obsah

Bezděz kvůli kalamitnímu počasí zůstává až do neděle uzavřen

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třebaže se kasteláni namlsáni předchozím hezkým počasím těšili na návštěvnicky bohaté Velikonoce, nevypadá to pro přichystané akce nijak příznivě. Kastelán Bezdězu byl dokonce nucen zrušit návštěvy hradu.

Foto: NPÚ, ÚP Sychrov

Bezděz zatím neotevře

Článek

„Původně jsme chtěli otevřít na Velký pátek, už jsme se nemohli dočkat, až návštěvníci opět projdou vstupní bránou našeho hradu, ale bezpečnost je prvořadá. V současné době je přístupová cesta pokrytá sněhem a hlavně ledem, což představuje obrovské riziko úrazů. Z tohoto důvodu posunujeme zahájení sezóny na neděli 5. dubna s tím, že bychom měli hrad otevřený v neděli a také na velikonoční pondělí. Návštěvníky zveme na velikonoční prohlídky, v kapli bude vystavena vzácná dřevořezba z Křížové cesty Kladení Krista do hrobu, která byla na hradě objevena loni,” vysvětlil posunutí zahájení sezóny kastelán hradu Bezděz Kamil Seidl.

Aktuální situaci lze sledovat na webové stránce hradu, pokud by pokračovalo špatné počasí, zůstane Bezděz uzavřen do odvolání.

Správa hradu Trosky zatím počítá s otevřením objektu v sobotu 4. dubna, o případném dočasném uzavření informuje Národní památkový ústav prostřednictvím webových stránek hradu.

Další objekty zahajují sezónu podle původních předpokladů, tedy nejpozději v sobotu 4. dubna, s ohledem na bezpečnost ale zůstane do odvolání uzavřena zahrada a park u zámku Zákupy.

Reklama

Výběr článků

Načítám