Hlavní obsah

Betlémské světlo opět i v budově brněnského rozhlasu

Novinky, Robert Rohál

V sobotu 15. prosince dorazilo Betlémské světlo díky skautské tradici do Brna. Brněnští skauti přivezli symbol pokoje, lásky a míru z Vídně. Od 22. do 24. prosince bude také v budově Českého rozhlasu Brno.

Článek

Právě v Rakousku vznikla tato novodobá vánoční tradice v roce 1986, kdy do Lince přicestoval plamínek letadlem z Betléma a stal se součástí vánoční sbírky rakouského rozhlasu na pomoc nevidomým dětem. Tato myšlenka šíření předvánočního pokoje a míru se rozšířila do pětadvaceti zemí světa. Do naší republiky se Betlémské světlo dostalo až v prosinci 1989.

V sobotu 22. prosince rozvezou skauti Betlémské světlo do všech koutů naší republiky. Betlémské světlo přinesou i do Českého rozhlasu Brno na Beethovenovu ulici. „Přijďte si do budovy Českého rozhlasu Brno pro Betlémské světlo a odneste si s ním do svých domovů lásku, pohodu a klid,“ vyzval Ludvík Němec, ředitel brněnského studia Českého rozhlasu. 

Betlémské světlo si mohou z budovy Českého rozhlasu Brno odnést zájemci v přinesených lampách, lucerničkách, svíčkách apod. v sobotu 22. prosince a v neděli 23. prosince od 8 do 18 hodin. Na Štědrý den od 8 do 14 hodin. Lampa s Betlémským světlem bude umístěna při vstupu do budovy rozhlasu. Služba v recepci může v případě potřeby u přenesení světla asistovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám