Hlavní obsah

Beskydské Veseléto ve Frýdku-Místku nabídne spoustu zábavy

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Statutární město Frýdek-Místek pořádá i letos tradiční Beskydské Veseléto. Místní obyvatelé i návštěvníci města se tak mohou těšit na sérii téměř dvaceti kulturních i sportovních akcí, které se budou konat v různých částech města až do konce srpna.

Foto: Jana Matějíková

Beskydské Veseléto

Článek

„Beskydské Veseléto má mezi lidmi veliký ohlas, proto ho také letos pořádáme již poosmé. Program je bohatý, zaměřený na všechny generace bez rozdílu věku. Nabídne koncerty a festivaly různých hudebních žánrů, zábavné akce pro celé rodiny i akce se sportovním zaměřením. Cílem Beskydského Veseléta je oživit centrum města v letních a zejména prázdninových dnech, kdy se většina měst vylidňuje. V minulých letech se nám to dařilo a věřím, že díky kvalitnímu programu tomu tak bude i letos,“ řekl náměstek primátora Petr Cvik.

Tradiční Beskydské Veseléto měla odstartovat bezpečná in-line jízda Osm okolo Olešné, která ale byla z důvodu nepříznivého počasí přeložena na konec prázdnin.

Další akcí v programu Beskydského Veseléta je Open day – slavnostní zahájení sezóny v letním aquaparku Olešná, plánováno je na sobotu 8. června. Chybět nebude ani Mezinárodní folklorní festival, atmosférou nabitý Jazz ve městě nebo Sweetsen fest.

Areál TJ Slezan bude opět hostit letní kino, náměstí Svobody v Místku obsadí Hvězdy ve městě, altán ve Smetanových sadech ožije promenádními koncerty, v Parku Pod zámkem se uskuteční Létohrátky pro celé rodiny a zámek ve Frýdku bude patřit akcím Muzikantské žně i Zámecká lípa.

Předposlední srpnový víkend se uskuteční Frýdecké historické slavnosti a program Beskydského Veseléta uzavře 31. srpna Osm okolo Olešné, tedy akce, která se měla konat v květnu, ale z důvodu nepříznivého počasí byla přeložena na tento termín.

Beskydské Veseléto pořádá statutární město Frýdek-Místek prostřednictvím KulturyFM. Záštitu nad akcí převzal primátor statutárního města Frýdek-Místek Michal Pobucký.

Podrobnosti o jednotlivých akcích Beskydského Veseléta budou průběžně zveřejňovány na webových stránkách města i ve Zpravodaji RM.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám