Hlavní obsah

Berounská výstava zve do dětského světa za poučením i zábavou

Novinky, Patrik Pařízek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Narození, výchova, hraní, práce a učení. Berounská výstava Z peřinky až k tabuli přiblíží nejdůležitější okamžiky v životě každého dítěte. A to nejen prostřednictvím exponátů, ale i formou dětské herny.

Foto: Bc. Patrik Pařízek

V herním koutku jsou různé skládačky a hračky

Článek

Od 26. ledna mohou tuto dlouhodobou výstavu zájemci navštívit v berounském Muzeu Českého krasu. Potrvá do 3. dubna.

"Dětičky nám rychle rostou před očima, ani se nenadějeme a pobíhají kolem nás se svými hračkami. A mine sotva pár měsíců a již se chystají do školy. Stejně jako v našem tisíciletí, tak i v minulých stoletích letěla první léta života dítek nejen v malých městech, ale i vesnicích rychle, a to bez rozdílu původu," charakterizovala výstavu Mgr. Dana Hradilová, jedna z autorek.

"Přesto bychom našli různé specifické drobnosti, které provázely život dětí v regionu. Rodinný život minulých dvou století představí půvab i tíhu dětských let od Hořovicka po Berounsko," pokračuje Hradilová.

Kdo si hraje, nezlobí...

Výstava nabídne plno informací z regionální historie. Hlavním lákadlem bude také dětská herna.

Autoři chtějí vytvořit zajímavé zázemí pro dospělé s dětmi. Jedna místnost bude věnovaná odpočinku a hraní. Kromě všelijakých dětských hraček, které mají za úkol i vzdělávat, zde naleznete i příjemné prostředí vybízející k posezení a odpočinku. V muzeu je k dispozici i přebalovací pult.

Už nyní autoři vědí, že výstava dále poputuje do Muzea v Žebráku, kde bude probíhat od 27. dubna do 30. září.

Více informací a další doprovodné programy naleznete na webu muzea.

Reklama

Výběr článků

Načítám