Hlavní obsah

Benefiční koncerty Klasická Praha pomáhají nemocným dětem v domácí péči

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 14. listopadu od 19 hodin se v prostorách Konzervatoře Jana Deyla a střední školy pro zrakové postižené uskuteční benefiční koncert Klasická Praha.

Foto: Život dětem, o.p.s.

Koncert Klasická Praha je na podporu aktivit organizace Život dětem, jejichž cílem je pomoci dětem v domácí péči svých rodičů.

Článek

Koncert je součástí série charitativních vystoupení mladých hudebníků konaných na podporu aktivit organizace Život dětem, jejichž cílem je pomoci dětem v domácí péči svých rodičů. 

„Bude to již třetí benefiční koncert, který se koná ve prospěch naší organizace Život dětem. Koncert je skvělou příležitostí, kdy člověk může příjemně strávit večer při poslechu úžasných hudebníků a zároveň pomůže vážně nemocným dětem. Celý výtěžek ze vstupného totiž věnujeme nemocným dětem, které jsou v domácí péči svých rodičů, a zakoupíme jim či přispějeme na nákup zdravotních pomůcek,“ vysvětluje předsedkyně správní rady neziskové organizace Život dětem Anna Strnadová.

Vystoupí klavíristé Martin Kasík, Adam Stráňavský a Jan Novák. Diváci se mohou těšit na skladby od Chopina, Rachmaninova, Skrjabina či Slavického.

„Hra na piano je od dětství součástí součást mého života. Hrou na piano jsem se rozhodl nejen bavit, ale také pomáhat. Spolu se svými přáteli, špičkovými hudebníky, jsme oslovili obecně prospěšnou společnost Život dětem s nápadem uspořádat v jejich prospěch sérii pěti benefičních koncertů,“ říká ústřední postava projektu Klasická Praha Jan Novák.

Život dětem je obecně prospěšná společnost, která existuje od roku 2000. Jejím posláním je pomoc nemocným, handicapovaným a opuštěným dětem v rámci celé České republiky, které se ocitnou v obtížné životní situaci a potřebují odbornou pomoc a podporu svého okolí. Mezi nejznámější projekty patří sbírky Srdíčkové dny a benefice Srdce pro děti.

Program BENEFIČNÍHO KONCERTU KLASICKÁ PRAHA, 14/11/2015 od 19 hodin, Deylova konzervatoř

Sonáta no. 4 (L. Fišer), Mazurka op. 68, no. 1,2,3 (F. Chopin), Etuda op. posth., Preludium op. 23, no. 10 Preludium op. 32, no. 12, Preludium op. 32, no. 5, Etuda-tableaux op. 33, no. 8 (všechny S. Rachmaninov), Etuda op. 42, no. 4, Preludium op. 11, no. 4, 6 (A. Skrjabin), Scherzo b-moll op. 31 (F. Chopin) a Sonáta Zamyšlení nad životem (K. Slavický).

Reklama

Výběr článků

Načítám