Hlavní obsah

Benefiční koncert pro nemocného Adámka vynesl téměř 16 tisíc korun

Novinky, Kateřina Ostradecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skvělý hudební zážitek v intimní atmosféře vernéřovického soulkostela. Přesně to nabídl charitativní koncert, který se uskutečnil v sobotu 24. října v kostele Panny Marie Pomocné u vernéřovické studánky.

Foto: Martin Doležal

Hlavní hvězdou večera byl britský zpěvák Phil Shoenfelt s kapelou Southern Cross.

Článek

Benefičně laděný večer zahájila dívčí kapela Kabája, která s hravou energií sobě vlastní představila průřez svým repertoárem. Hlavní hvězdou pak byl britský rockový zpěvák, kytarista a skladatel Phil Shoenfelt s kapelou Southern Cross. Hudebník, který vystupoval mimo jiné i s Nickem Cavem a od roku 1995 žije v Praze, předvedl podmanivou kytarovou show.

Vydařený večer nakonec uzavřelo promítání dokumentu Tomáše Valáška o Adámkovi Svobodovi z Červeného Kostelce, který trpí nevyléčitelným Loweho syndromem a kvůli němuž se koncert konal.

Na vstupném a z dobrovolných příspěvků návštěvníků, kterých přišlo kolem osmdesáti, se podařilo vybrat 15 520 korun. Obnos bude věnován právě nemocnému Adámkovi a jeho rodině.

„Doufáme, že byli návštěvníci akce spokojení a odvezli si domů příjemný zážitek. Důležité pro nás je, že jsme zároveň i poukázali na příběh rodiny, která si naši podporu určitě zaslouží. Rády bychom proto poděkovaly každému, kdo si do Vernéřovic našel cestu a přispěl na nemocného Adámka i k vytvoření celovečerní atmosféry,“ sdělila Beata Horenová ze spolku FAREBNÍ HAVRANI, který koncert pořádal.

Spolek založily Zuzana Rainová, Beata Horenová a Jaroslava Maršálková letos v létě. Pořádáním kulturních akcí chce spolek podpořit sociálně slabé rodiny s vážně nemocnými dětmi a zároveň objevovat a oživovat architektonicky vzácné a netradiční prostory náchodského regionu, jakým je právě kostel u vernéřovické studánky. Více informací najdete na facebookovém profilu spolku.

Reklama

Výběr článků

Načítám