Hlavní obsah

Benefice pro Danu pokračuje výstavou fotografií

Novinky, Petr Novák

Koncem loňského roku zahájilo občanské sdružení DMO POBYTY akci s názvem Benefice pro Danu, jejímž cílem je vybrat potřebné peníze na rehabilitační pás pro Danu Vávrovou, mladou ženu trpící dětskou mozkovou obrnou (DMO).

Foto: Petr Novák

Dana Vávrová (vpravo) potřebuje speciální rehabilitační pás. Na jeho nákup potřebuje občanské sdružení DMO POBYTY sehnat desítky tisíc korun.

Článek

Dana je kvůli své nemoci odkázána na invalidní vozík, má ztíženou hybnost rukou a navíc trpí mentálním postižením a také postižením zraku. Potřebuje permanentní rehabilitaci a stálé chození. Pro rodinu je zatěžující, aby ji každodenně někdo vozil na rehabilitaci, proto jí velmi pomůže rehabilitační pás. Dana potřebuje pás se speciálními parametry.

Občanské sdružení DMO POBYTY se ho snažilo sehnat co nejlevněji, a tak z původní ceny 130 tisíc domluvilo u firmy inSPORTline slevu na 95 tisíc. Ty je třeba sehnat mezi dárci. Proto se rozběhla akce Benefice pro Danu. Aktuální akcí je výstava fotografií, jejíž vernisáž se uskutečnila v pátek 1. února v prostorách obchodního centra Olympia v Mladé Boleslavi.

„Výstava ukazuje, co DMO POBYTY jsou a jak fungují. Jsou tu obrázky ze sportovního pobytu v Nymburce, z lázeňského pobytu ve Vráži u Písku, velikonočního pobytu v Praze, bowlingového večera, veletrhu v Brně a dalších akcí,“ přiblížila obsah výstavy Helena Šádková, jedna z organizátorek akce. 

Výstava potrvá až do konce února. Během této doby bude u výstavy každou neděli od od 13 do 18 hodin postaven stánek organizace, kde budou moci lidé přispět do sbírky na rehabilitační pás pro Danu zakoupením tužky za 30 korun. Přispět lze také libovolnou částkou na účet č. 43-6635300207/0100, specifický symbol 2013, zpráva pro příjemce „DANA“.

Mezi další plánované akce v rámci Benefice pro Danu patří například módní přehlídka lidí s DMO.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám