Hlavní obsah

Bělohradští turisté zvou do Podkrkonoší

Novinky, Petr Hoška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Raisovým krajem za folklorem - to je název turistické akce KČT Lázně Bělohrad. Trasy vás povedou malebnou zvlněnou podkrkonošskou krajinou. Čas zůstane i na zhlédnutí některého z vystoupení v rámci mezinárodních folklorních slavností Pod Zvičinou konaných v Lázních Bělohrad.

Foto: Petr Hoška
Článek

V průběhu pochodu navíc můžete pomoci s projektem Vystup na svůj vrchol - přispějete na výstavbu Bezručovy turistické chaty.

Trasy

PĚŠÍ: 12 km, 17 km, 28 km, 35 km

CYKLO: 25 km, 50 km

Kde a v kolik

Start 07:00-11:00 Lázně Bělohrad - Městské informační centrum (náměstí K. V. Raise 160), cíl do 18:00 v místě startu.

Další informace: doporučujeme turistickou mapu z edice KČT číslo 23 Podkrkonoší. Účastníci obdrží při prezentaci schematickou mapu.

Pořadatelé zajistí občerstvení na Krkonošské vyhlídce. 

Kolik to bude stát? Skoro nic. Nečlenové KČT 10 Kč a členové dokonce zdarma.

Vystup na svůj vrchol

Na Krkonošské vyhlídce bude možné obdržet za poplatek 10,- Kč do záznamníku soutěžní razítko. Vybraný poplatek bude použit na výstavbu Bezručovy turistické chaty na Lysé hoře. 

Oblastní odznak „PODZVIČINSKO“

Účastníci splní podmínky pro získaní stříbrného oblastního odznaku „Podzvičinsko. Záznamníky lze zakoupit při prezentaci za 45,- Kč.

Pro dopravu na pochod a zpět můžete využít ze Staré nebo Nové Paky parního vlaku. Jízdní řád a další způsoby dopravy na webu akce.

Lázně Bělohrad a jeho okolí se stane dějištěm akce Za posledním puchýřem 2016. Termín je již oficiálně potvrzen na 17. - 20. listopadu 2016.

Bělohradsko je bezesporu nejmalebnější oblastí celého Podzvičinska. Přijďte se přesvědčit a poznat krásu zdejší krajiny. 

Webové stránky akce: putovani.pesituristika.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám