Článek
Soutěž vyhlásila vizovická likérka Rudolf Jelínek letos na jaře. Barmani, kteří se do ní chtěli zapojit, měli za úkol „vylepšit“ základní recepturu koktejlu Bohemian Sour z věhlasného pražského baru Black Angel´s.
K tamnímu drinku ze slivovice a několika dalších „povinných“ surovin měli za úkol přidat další ingredience podle své fantazie. Jiří Malina pro soutěž vytvořil drink nazvaný „Touch of Valachy“. Základní koktejl vylepšil po Valašsku - o domácí švestkovo-povidlový sorbet či domácí pampeliškový sirup.
Ze širšího výběru se mu díky zvolené receptuře podařilo projít výběrovým sítem do finále, které se uskutečnilo 15. listopadu v Ranči Kostelany.
Ve finálovém klání, kde měli barmani představit sebe, svůj bar i koktejl a předvést jeho přípravu, získal Jiří Malina první místo v kategorii Nejlepší servis a příprava. Potvrdil tak stabilní pozici Cocktail baru Lanterna mezi renomovanými podniky České republiky.
Drink „Touch od Valachy“ zůstává v nabídce Cocktail baru Lanterna, kde ho mohou návštěvníci kdykoli ochutnat. Cocktail bar se nachází v karlovickém Spa hotelu Lanterna, kde je otevřený pro hotelové hosty i širokou veřejnost.