Hlavní obsah

Barevný den plný her podpořil třídění odpadu

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Akci plnou zábavy a her jako součást doprovodného programu městských slavností v Ústí nad Orlicí nazvaný Město v pohybu připravily společnosti Eko-Kom, Asekol a Elektrowin.

Foto: Stanislava Dvořáková

V čele prostranství umístěná nafukovací varná konvice byla nepřehlédnutelným upozorněním, až doslouží, kam s ní.

Článek

V poslední květnový den od 10 do 14 hodin v prostoru Kociánky bylo možné si ověřit nejen správnost třídění odpadů, ale zároveň se při tom i pobavit.

Produkce komunálního odpadu se v posledních třech letech v Česku razantně zvýšila ze 300 na 530 kg na hlavu ročně. Proto byla zorganizována kampaň zaměřená na podporu třídění a recyklace odpadů.

Obalová společnost Eko-Kom se sloganem Má to smyl. Třiďte odpad se zaměřila na ukládání odpadů do určených kontejnerů a na seznámení s jejich recyklací na nové materiály. Cílem projektu společnosti Asekol Zahoď mobil bylo zábavnou formou ukázet, že i staré elektro je odpad, který je nutné třídit, a jak a kde to lze správně a jednoduše udělat. Připojila se i společnost Elektrowin, která provozuje kolektivní systém pro oddělený sběr, zpětný odběr a zajišťuje další zpracování a využití elektroodpadu.

Toto vše bylo základem poučných a zábavných her, např. Člověče, šup do sběrného dvora, hodu mobilem do dálky, maxidomina nebo maxipexesa.

Nejmenší návštěvníci se mohli vyřádit v nafukovací varné konvici, která nahradila známý nafukovací hrad. Větší a odvážnější si zaskákali na trampolíně. Obě atrakce byly samozřejmě opatřeny označením jak doma naložit s vysloužilými elektrospotřebiči.

Ti starší si mohli prohlédnou na praktické ukázce, co všechno patří do směsného komunálního odpadu a zopakovat si k čemu slouží bílý, zelený, žlutý a modrý kontejner.

Pro zvídavou mládež byly navíc připraveny u stolečků vědomostní soutěže, kde se určoval různý přírodní materiál a jeho využití.

Kdo si nenašel čas tuto akci navštívit a třídění odpadu považuje za samozřejmost současného života, může si své znalosti této problematiky ještě ověřit na www.ekontejnery.cz/souteze-pro-verejnost.html .

Reklama

Výběr článků

Načítám