Hlavní obsah

Barevné domky Hajnice a vydavatelství Grada spolupracují v Barevné čítárně

Novinky, Táňa Pikartová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dalším zajímavým počinem Barevných domků Hajnice je projekt Grada – Barevná čítárna. Každý z partnerů vložil do projektu to, co nejlépe umí. Hajničtí věnovali prostory Oranžové kavárny a Grada knižní publikace.

Foto: Barevné domky Hajnice

V Oranžové kavárně v Trutnově si návštěvníci mohou vypít dobrou kávu a přečíst knížku.

Článek

Příjemné prostředí, dobrá káva, čerstvé zákusky vlastní výroby a dobré knížky, to byl nápad, který se brzy ujal. Záměrů, které vedly k realizaci tohoto projektu, bylo více. Jedním z nich byla i snaha Barevných domků Hajnice dát návštěvníkům kavárny novou službu, která se ke kavárenskému provozu hodí: možnost zapůjčit si knížku a naplnit známé a často používané rčení - Kniha je nejlepším přítelem člověka. Také možnost odreagovat se od běžných starostí všedního života, a to ve chvílích, kdy chceme.

Oranžová kavárna není kavárnou v pravém slova smyslu. Je spíše osvěžovnou všeho druhu pro maminky s dětmi, seniory, studenty a aktivní lidi bez rozdílu věku. Usměvavá Helenka vám nabídne kávu a výborný štrúdl i chlebíčky domácí výroby.

Celý projekt je dalším krokem na cestě zapojení obyvatel Barevných domků Hajnice do běžného života i příležitostí pro ty, kteří si uvědomují, že integrace osob s postižením do běžného života je velmi důležité pro celou společnost. Totiž právě návštěva a využití služeb tomuto procesu napomáhají.

Čtenářské menu Oranžové kavárny v Trutnově nabízí například knížky Michelangelo, Monet, Jak zůstat mladá, fit a krásná, Rostlina jako symbol v čínské a japonské kultuře, Dopadení piráta Hromburáce Lapálie s mořskou pannou a Cesta za krásným ostrovem. To je jen malá část z celkové nabídky knížek v Oranžové kavárně.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám