Hlavní obsah

Baletní škola Ballerine střídá jednu prestižní akci za druhou

Novinky, Jana Langerová

Variací z baletu Sylphides na hudbu Frederica Chopina se ve čtvrtek představila na prestižní Akademii Václava Hudečka baletní škola Ballerine ze Zlína. Choreografii připravila umělecká šéfka baletní školy Vladimíra Podlezová.

Foto: Baletní škola Ballerine

Baletní škola Ballerine

Článek

Baletní škola Ballerine existuje sice jen krátký čas (rok), ale za tu dobu zvládla připravit několik náročných představení a vystupovat na mnoha prestižních akcích, například na Dětském filmovém festivalu ve Zlíně či soutěži Pardubická arabeska.

„Akcí bylo za první baletní rok opravdu hodně a ještě více se jich chystá v roce 2015/16. Příslib je již na další ročník Hudečkovy akademii, dále chceme připravit představení v rozsahu 45minutového baletu, kde se zapojí většina žaček a v plánu máme i další významnou událost, a to Hudební festival Antonína Dvořáka v Příbrami, kde je škola nominovaná na celé jedno baletní představení,“ dodala Vladimíra Podlezová.  

Baletní škola nezahálí ani o prázdninách. V sobotu se zapojí do akce sportovního zařízení Schwinnmaty ze Zlína v areálu koupaliště v Sazovicích. Dívky předvedou něco ze svého repertoáru a lidé si mohou vyzkoušet některé baletní prvky. Ti nejodvážnější můžou vyzkoušet jaké to je stát na opravdových baletních špičkách.

Celou sobotu se bude konat zápis do baletní školy a poté ještě 2. září, kdy jsou vypsány zápisové hodiny přímo v baletní škole.

Více o škole na www.baletzlin.cz, nebo na facebooku Baletní škola Ballerine

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám