Hlavní obsah

Babí léto na Střeleckém ostrově v Praze pomůže nemocným dětem

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 19. září se od 14 do 19 hodin v rámci programu letní scény Malostranské besedy nazvané Letňák 2015 – Léto pro Pražany na Střeleckém ostrově ve spolupráci s Městskou částí Praha 1 uskuteční velké zábavní odpoledne. Dostalo název Babí léto na Střeláku.

Foto: Letňák 2015 - Léto pro Pražany
Článek

Akce se koná ve prospěch charitativního projektu Můj nový život a je určena nejen onkologicky nemocným dětem a jejím rodičům, ale všem, komu není lhostejný životní osud vážně nemocných dětí. 

„Babí léto na Střeláku bude odpoledne plné hudby, zábavy a legrace, ale především půjde o dobrou věc. Všichni návštěvníci budou mít možnost přispět v rámci finanční sbírky. Výtěžek ze sbírky bude následně poukázán na konto projektu Můj nový život. Nám nezbývá než vyzvat všechny Pražany, aby přišli v sobotu na Střelecký ostrov a neváhali podpořit děti postižené zákeřnou nemocí v jejich statečném boji s ní. Třeba jen tím, že si s námi užijí Babí léto na Střeláku,“ uvedl mluvčí Letňáku 2015 – Léta pro Pražany Tomáš Kopečný. 

V rámci programu je připravena ukázka street dance, těšit se lze také na představení divadla Romenato. Pro malé diváky je přichystáno vystoupení seskupení Pískomil se vrací. Příznivci hudby se pak mohou těšit na DJ Kartmena a především na koncert skupiny Slza.

Projekt MŮJ NOVÝ ŽIVOT vznikl na jaře 2010 na základě iniciativy dětské onkoložky MUDr. Lucie Cingrošové a umělecké fotografky Kamily Berndorffové, jejichž společným záměrem bylo představit laické i odborné veřejnosti děti léčené pro zhoubný nádor.

Cílem projektu MŮJ NOVÝ ŽIVOT je nabourat zažité předsudky společnosti o zoufalství a beznaději onkologicky nemocných dětí a upozornit na nutnost včasné návštěvy lékaře v případě příznaků, které mohou znamenat onkologické onemocnění, a prevence jeho pokročilého stadia. Projekt MŮJ NOVÝ ŽIVOT zároveň pořádá řadu aktivit určených onkologicky a hematologicky nemocným dětským pacientům po celé České republice, které jim mají zpříjemnit proces náročné léčby a tím přispět k jejímu úspěšnému výsledku. 

Více o projektu MŮJ NOVÝ ŽIVOT na www.mujnovyzivot.cz. Podpořte nás na www.facebook.com/mujnovyzivot. Bližší informace o programu na stránkách www.letnak.cz. 

Reklama

Výběr článků

Načítám