Hlavní obsah

Automobilka Hyundai darovala Frýdku-Místku jízdní kola

Novinky, Jana Matějíková

Žáci čtvrtých tříd základních škol ve Frýdku-Místku v úterý dostali dárek od automobilky Hyundai. Dopravní výchovu, která je povinnou součástí jejich výuky, budou absolvovat na zbrusu nových jízdních kolech.

Foto: Petr Pavelka

předání kol - zprava P. Vaněk, R. Vrbata, M. Pobucký

Článek

„Dnes jsme od zástupců automobilky převzali dvacet zbrusu nových dětských jízdních kol. Využívat je budou čtvrťáci při výuce dopravní výchovy, jejíž praktická část se koná v září a říjnu a od dubna do června na nově vybudovaném dopravním hřišti na sídlišti Anenská v Místku,“ upřesnil náměstek primátora Michal Pobucký.  

Hyundai se spolu se svými subdodavateli řadí mezi největší zaměstnavatele v regionu, což má pozitivní vliv na ekonomiku i životní úroveň místních obyvatel. Automobilka spolupracuje a podporuje různé akce realizované v okolních městech a obcích. Frýdku-Místku v minulosti přispěla na vybudování naučné stezky Okolí Morávky ve Skalici. Nyní věnovala městu kola pro děti.   

„Poté, co město zprovoznilo nové dětské dopravní hřiště, nás napadlo, že podpoříme výuku dopravní výchovy ve Frýdku-Místku zakoupením nových jízdních kol pro děti. Dopravní bezpečnost je jedním z pilířů takzvané společenské odpovědnosti značky Hyundai po celém světě a v rámci této oblasti jsme se v České republice zaměřili na partnerství s dětskými cyklisty, protože mladý cyklista, který zná a dodržuje pravidla, je zárukou toho, že v dospělosti bude spolehlivý a zodpovědný řidič,“ řekl mluvčí automobilky Hyundai Petr Vaněk.  

Reklama

Výběr článků

Načítám