Hlavní obsah

Autokemp Olešná ve Frýdku-Místku nabídne vyšší komfort

Novinky, Jana Matějíková

Lokalita přehrady Olešná ve Frýdku-Místku s krásným výhledem na Beskydy i město nabízí spoustu sportovního vyžití, prostor pro odpočinek i relaxaci. Návštěvníci kempu, který zahajuje provoz 28. června, se mohou těšit na několik novinek.

Foto: Jana Matějíková

Olešná - kemp

Článek

„V současné době finišujeme s úpravami, které potěší hosty v karavanech i ve stanech. Rozšiřujeme sociální zázemí - čtyři nové toalety budou v místech karavanového stání a vznikne zde i takzvaný Stellplatz, který nabídne uživatelům obytných vozů a karavanů potřebné zázemí pro údržbu, přesněji pro vypuštění odpadní vody, likvidaci chemického WC a načerpání pitné vody. Instalujeme také umyvadlové a dřezové žlaby s teplou vodou, jeden bude na budově recepce, kde je i kuchyňka, a druhý na budově sociálního zázemí pod recepcí. Do prázdnin by měla být v areálu kempu instalována také kvalitní, rychlá a stabilní Wi-Fi,“ přiblížila novinky Jana Adamczyk Vicherová ze společnosti Sportplex.

Jak doplnila, na tyto úpravy a podporu kempování získala společnost krajskou dotaci v rámci programu Podpora cestovního ruchu v MS kraji v roce 2019, a to ve výši tři sta tisíc korun.

Tím ale vylepšovaní kempu nekončí. Městská společnost Sportplex vybudovala poblíž recepce dvě nová místa karavanového stání pro ZTP a čtyři místa pro stany s přípojkou elektrické energie. Zájemci mají také možnost rezervovat si karavanové nebo stanové místo prostřednictvím e-mailu autokemp@sportplex.cz.

„Návštěvníkům kempu již tradičně poskytujeme zvýhodněné vstupné do aquaparku. Zajišťujeme bezpečnostní agenturu, která v noci dohlíží na jejich klidný spánek. Nabízíme možnost snídaní v Kůlně. Máme i zděnou úschovnu kol, hřiště na plážový volejbal a nohejbal i rozsáhlé multifunkční hřiště pro malé i velké. V kempu jsou k dispozici také čtyři otevřená ohniště,“ dodala Jana Adamczyk Vicherová s tím, že další subjekty v areálu přehrady zajišťují půjčovnu sportovních potřeb od bruslí, přes koloběžky až po paddleboardy. Je zde i adventure golf.

„Do rozvoje sportovně-rekreační lokality přehrady Olešná vkládáme nejen finanční prostředky, ale také velkou míru invence. Kolem přehrady jsme nechali vybudovat cyklostezku, která je velmi oblíbená i mezi bruslaři, multifunkční hřiště, které navštěvují rodiny s dětmi i z okolních měst a obcí, krytý a letní aquapark, který láká i zahraniční návštěvníky, stejně jako kemp, který je rok od roku žádanější a který letošní úpravy posunou na ještě vyšší level. Olešná se stává velice atraktivním místem. Získala i značku - Nejlepšího místa pro aktivní odpočinek a zábavu v přírodě v rámci celostátní soutěže DestinaCZe pořádané státní organizací CzechTourism,“ uzavřel primátor Michal Pobucký.

Reklama

Výběr článků

Načítám