Hlavní obsah

Atleti změřili síly na mikromítinku v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

V pátek 5. června pokračoval také v Ostravě na Městském stadionu mikromítink v projektu Spolu na start s Českým atletickým svazem. Pořadatelé s atletického klubu SSK Vítkovice připravili skvělé závody pro 42 oddílů. Rozhodčí zvládli 336 startů 41 disciplín pro 237 závodníků.

Foto: Josef Zajíc

Minimítink v Ostravě. Ján Volko, Slovensko. Běh na 60 metrů.

Článek

Závodů se tentokrát zúčastnili hlavně závodníci ženských a mužských kategorií doplněných kategoriemi pro dorostenky a dorostence.

Ve startovním poli se objevili špičkoví závodníci z České republiky - a také ze Slovenska v čele s Jánem Volkem z oddílu Naša atletika Bratislava, který vyhrál běh na 60 metrů v čase 6,69 a také běh na 150m časem 15:33.

V běhu žen vyhrála závodnice AK SSK Vítkovice Jana Slaninová, která 150 metrů uběhla v čase 0:18,00 sekund. Na trati 300 metrů se očekával výkon českého reprezentanta a člena SSK Vítkovice Zdeňka Stromšíka. Trať uběhl ve svém osobním rekordu v čase 0:33,41.

„Bylo to velmi náročné. Ovšem zaběhl jsem si osobák asi o čtyři desetiny. Byl to první závod v sezóně. První závod po několika měsících, takže jsem spokojený. Vzhledem k tomu, že letos není žádný vrchol, tak nás s trenérem napadlo, že bychom mohli zkusit směřovat to ke dvoustovce a ta dnešní třístovka byl takový test před ní. To byl hlavní záměr - vyzkoušet jak jsem na tom s rychlosti a speciální vytrvalosti, řekl po doběhu Zdeněk Stromšík.

Ve stejné disciplíně vyhrála časem 0:39,86 závodnice SSK Vítkovice Štěpánka Kolářová.

Očekávaný byl běh žen na 800 metrů. Závodu se zúčastnila reprezentantka České republiky Barbora Malíková z TJ Sokol Opava. Trať zvládla v čase 2:05,29. Specializuje se na běh na 400 m. V 15 letech se stala mistryní světa do 17 let, o rok později mistryní Evropy do 17 let na stejné distanci.

„Chtěla jsem běžet naplno, abych se dozvěděla, jak na tom jsem, protože závody nebyly, tréninky byly takové zvláštní. Vlastně jsme neodletěli na žádné soustředění, protože se nemohlo. Byl jednofázový trénink a jsem ráda, že to dobře dopadlo. Čas nebyl asi stoprocentní, ale zase to není žádná tragédie, takže jsem ráda a snad čas ještě nějak stlačím,” svěřila se po náročné osmistovce Barbora Malíková.

„Připravovali jsme se na tento závod, protože jsme věděli, že 5. června budeme k závodům nastupovat. V době právě minulé jsme měli problémy. Měla je celá republika, celý svět. Konaly se distanční tréninky, pak jsme již po třech týdnech byli spolu na stadioně s dalšími svěřenci, které mám. Dnes jsem spokojena. Je to její první závod,” informovala Jana Gellnerová, trenérka Barbory Malíkové.

V 18.00 hodin rozhodčí odstartovali poslední závod za proměnlivého počasí na 3000 metrů. Na trať vyběhlo 21 závodníků. Vyhrál Vojtěch Král z AK Kroměříž časem 8:12,77 minut.

Závod byl uspořádán v běžeckých disciplínách na 60 až 3000 metrů, dále v běhu na 100 a 110 metrů překážek. V technických disciplínách se i na tréninkovém stadionu soutěžilo v hodu diskem od 1 kg po 2 kg, hod kladivem váhy 3, 4, 5, 6 a 7,26 kilogramu, v hodu oštěpem váhy 500, 600, 700 a 800 gramů, vrhem koulí 3, 4, 5 a 7,26 kilogramu, ve skoku dalekém, trojskoku a skoku vysokém.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám