Hlavní obsah

AsiHlasy vyladěné po letním soustředění

Novinky, Zuzana Rožková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V modlitebně Českobratrské církve evangelické v Korunní ulici se 8. června v 19.00 hodin rozezněly hlasy členů amatérského pěveckého sboru AsiHlasy.

Foto: Robert Kujan

Letní koncert sboru AsiHlasy

Článek

Kdo se procházel středečního podvečera po Vinohradech, mohl poměrně zřetelně u kolemjdoucích rozeznat, čí kroky směřují na koncert AsiHlasů. Manželé či manželky s květinami a babičky i dědové s vnoučaty však nebyli zdaleka jediní, kteří mířili k modlitebně. Výjimečný pěvecký sbor AsiHlasy si svým dalším pražským koncertem rozšířil řady příznivců také z řad přátel a známých.  

AsiHlasy si jako své motto zvolili africké přísloví Pokud dokážeš chodit, umíš tancovat, jestliže umíš mluvit, umíš i zpívat. Jeho pravdivost dokazují svým nadšením a neobyčejnou pílí, s nimiž přistupují ke svým pěveckým výkonům. Na mnohých členech sboru je zjevné, že si svá vystoupení užívají stále víc.

Publikum Letního koncertu velmi ocenilo skvělé provedení písně Hey, Jude a při Cohenově Hallelujah běhal mráz po zádech. A že ani při pilné přípravě v rámci před koncertního soustředění neztratili zpěváci z AsiHlasů smysl pro humor, dokázali milou a vtipnou vsuvkou do známé písničky Kladivo.  

Dana Houdková, která dokáže vykouzlit z nezpěváků zpěváky, může být na žáky svých kurzů (blíže na www.kurzy-zpivani.cz) plným právem pyšná. Sama také přiznává, že je tento sbor její „srdeční záležitostí“ a s vervou sobě vlastní se ujímá sbormistrovského poslání.

Není divu, že se po poslední písničce Ej Bože můj, nechce se domů opravdu domů nikomu nechtělo. Dana však ubezpečila posluchače, že je skutečně konec, neb více písniček sbor zatím neumí. My za diváky, spolu s poděkováním za příjemný kulturní zážitek, všem AsiHlasům vzkazujeme  – naučte se spousty nových, na vaše vystoupení s radostí přijdeme.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám