Hlavní obsah

Armáda spásy získala od Moravskoslezského kraje peníze na tři nová auta

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Moravskoslezský kraj přispěl 980 tisíc korun Armádě spásy na tři nová vozidla. Auta budou klienty domovů vozit k lékaři, na nákupy nebo na výlety.

Foto: Josef Zajíc

Klíčky o nových aut předává náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Jiří Navrátil (druhý zprava).

Článek

Nová vozidla získaly sociální služby Samaritán v Opavě, Domov Přístav Ostrava a Dům pro ženy a matky s dětmi v Ostravě-Fifejdách. Vozidla ve čtvrtek 9. ledna zástupcům Armády spásy předal náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Jiří Navrátil.

„Zvýšení kvality sociálních služeb je jedním z důležitých cílů, které dlouhodobě máme. Kupříkladu maminky, které se svými dětmi získaly zázemí v některém z domovů, teď budou mít mnohem více možností. Budou moci vyjet na výlet mimo město, užijí si kulturní a vzdělávací akce, nabídnou svým dětem smysluplné trávení volného času. Nová auta budou také důležitým pomocníkem při nakupování nebo na cesty k lékaři či jeho návštěvy,” uvedl náměstek hejtmana pro sociální oblast Jiří Navrátil.

Moravskoslezský kraj na nová auta ze svého rozpočtu vyčlenil prostředky na 80 procent celkových nákladů. Zbyvající pětinu z ceny vozidel pak uhradila Armáda spásy. Po jednom vozidle Daccia Dokker získaly sociální služby Samaritán v Opavě a Domov Přístav v Ostravě v Zukalově ulici. Na každé z těchto obou vozidel přispěl kraj 240 tisíci korunami.

Podle Jiřího Navrátila velkou pomocí bude určitě v Domě pro ženy a matky s dětmi v Ostravě-Fifejdách devítimístný Renault Trafic Passenger. Prostorné auto využijí maminky s dětmi pro sportovní a turistické akce. Na toto vozidlo v hodnotě 625 000 korun přispěl Moravskoslezský kraj půl milionem.

Armáda spásy v Moravskoslezském kraji poskytuje 40 sociálních služeb, které nabízí pomoc více než 5 tisícovkám klientů. V regionu působí Armáda spásy v Ostravě, Havířově, Opavě, Krnově, Frýdku-Místku, Kopřivnici a Bohumíně.

„Příspěvek na vozidla pro Armádu spásy schválili krajští zastupitelé v polovině loňského roku. Ve zvyšování kvality sociálních služeb budeme pokračovat i letos. Na minimálně 80 projektů celkem přispějeme částkou 40 milionů korun,” dodal Jiří Navrátil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám