Hlavní obsah

Architekt Bohuslav Fuchs, jak ho možná neznáte

Novinky, Petr Svoboda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Méně známé souvislosti, stavby i kolegy jednoho z nejslavnějších architektů brněnské moderny představí profesor Vladimír Šlapeta 15. září v přednáškové budově Metodického centra moderní architektury v Brně.

Foto: Petr Svoboda

Zahájení výstavy Slavné stavby Bohuslava Fuchse

Článek

Vila Stiassni, ve které metodické centrum sídlí, hostí od 7. srpna výstavu Slavné stavby Bohuslava Fuchse. Výstava mapující Fuchsovo dílo byla připravena Kotěrovým centrem architektury o.p.s. a nakladatelstvím Foibos Books a k vidění je každý pátek, sobotu a neděli až do 20. září.

Zájemci o Bohuslava Fuchse jsou nyní zváni na přednášku určenou pro nejširší veřejnost. Bude se konat v úterý 15. září od 17 hodin v přednáškové budově metodického centra, která má vstup z ulice Preslovy. Vstup je volný.

Bohuslav Fuchs se narodil 24. března 1895 ve Všechovicích. Byl žákem a spolupracovníkem Jana Kotěry a postupně se stal se jedním z nejvýznamnějších tvůrců moderní české architektury. Na 150 jeho realizací najdeme nejen v Brně, kde slavný architekt žil, ale také po celé Moravě. Řada soutěžních návrhů směřovala rovněž do Prahy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám