Hlavní obsah

Aquatlon opět přitáhne do Karviné závodníky z celé republiky

Novinky, Ondřej Sikora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Už čtvrtý ročník Karvinského aquatlonu získává letos ještě větší prestiž, neboť se uskuteční v sobotu 25. března jakožto jeden ze čtyř nejdůležitějších aquatlonových závodů v republice. Akci pořádá atletický oddíl TJ Jäkl Karviná.

Foto: Česká triatlonová asociace

Plavecká část závodu

Článek

Jak už název závodu napovídá, akce se bude konat v Karviné. Plavecká část proběhne na krytém bazénu, kdy je prezentace naplánována na 8:00. Plavci hlavního závodu poplavou 400 metrů dlouhou trať. Poté se celá akce přesune na karvinské náměstí, kde se uskuteční běžecká část závodu i následné vyhlášení vítězů. Poběží se pěkným prostředím parku Boženy Němcové, kde závodníci absolvují trať o délce pěti kilometrů.

Jednou z letošních novinek je zázemí šaten pro běžeckou část na zimním stadionu nedaleko náměstí. „Jako motivaci pro účastníky jsme si připravili účastnické čepice, které dostane první sedmdesátka přihlášených,“ představuje závodnické výhody hlavní organizátor akce Jakub Gulec.

Co to vlastně aquatlon je? Jedná se o spojení plavání a běhu. Tento sport se provozuje na závodní úrovni převážně v zimě před hlavní triatlonovou sezónu a může sloužit i jako příprava pro triatlonisty. Vrcholné akce totiž spolupořádá Česká triatlonová asociace (ČTA).

Startovné činí pro dospělé členy ČTA 250 korun, pro nečleny poté 350. Děti a mládež jsou ve výši startovného zvýhodněny. „Snažili jsme se ceny startovného nastavit co nejníže, aby se mohli zúčastnit opravdu všichni sportovní nadšenci. Myslíme i na ty rekreační, kteří by si pouze chtěli vyzkoušet své schopnosti,“ doplňuje druhý z organizátorů Adam Fojcik.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám