Hlavní obsah

Aprílové běsnění na průmyslovce v Hodoníně

Novinky, Jana Slováková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonínská střední škola průmyslová a umělecká se na letošního apríla pořádně vyřádila. Její webové stránky přesně o půlnoci na 1. dubna vypadaly jako po nájezdu hackerů. O celém přísně tajném projektu z celé školy vědělo jen pár nadšenců.

Foto: Jana Slováková

Aprílové řádění na hodonínské průmyslovce

Článek

Na oficiálních stránkách hodonínské střední školy se 1. dubna objevila spousta neuvěřitelných informací a článků, které byly velmi přesvědčivé, byly doloženy poměrně rozsáhlou fotogalerií a také podrobným popisem jednotlivých událostí. Mnohdy nescházely ani ankety týkající se přesně daného tématu.

Návštěvníci webu a hlavně kantoři a studenti školy se velmi dobře bavili, komentovali jednotlivá témata, a protože to byla přísně utajená akce, tak se opravdu všichni upřímně dohadovali, co že se to vlastně stalo. Nutno také podotknout, že celý web visel poněkud nakřivo, což mělo návštěvníky před tajnými vtipálky při prvním pohledu varovat.

Návštěvníci aprílového webu hodonínské SŠPU se tak mohli dovědět, že škola chystá nové ultramoderní vybavení, že její studenti byli na exkurzi v Černobylu, ale třeba i to, že školu navštívil osobně Chuck Norris.

Autorem celého aprílového žertíku a zároveň přísně tajného projektu byl bývalý absolvent této průmyslovky, současný učitel informatiky a správce počítačové sítě a také autor školního webu Michal Škrabálek.

Na webu hodonínské průmyslovky se tedy objevily články, které mají studenty a návštěvníky webu mimo jiné naučit, jak rozpoznávat, třídit a vyhodnocovat informace, kterých je internet plný a ne vždy je jejich obsah pravdivý. A letošní aprílový den byl pro takovouto činnost jako stvořený.

Reklama

Výběr článků

Načítám