Hlavní obsah

Apetit Festivalu budou velet čtyři kuchařské osobnosti

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři čeští špičkoví kuchaři budou hlavními hvězdami druhého ročníku Apetit Festivalu v Plzni ve dnech 19. a 20. května.

Foto: Pigs Production

Novinkou, kterou Apetit Festival přichystal, je představení hitu světové gastronomie – molekulární kuchyně.

Článek

Kuchařskou show předvede divákům stejně jako vloni Zdeněk Pohlreich. Další kuchařskou osobností na pódiu bude Jaroslav Sapík a také populární Jiří Babica. Taje molekulární kuchyně odhalí návštěvníkům Petr Koukolíček.

"Byli jsme překvapeni loňskou účastí na festivalu, proto jsme chtěli návštěvníkům program zpestřit a rozšířit. Kromě posílení kuchařských show v podání mediálně známých osobností, je také mnohem širší hudební nabídka. Na pódiu u Obchodního centra Plzeň Plaza vystoupí folklórní soubor Hradišťan s uměleckým vedoucím Jiřím Pavlicou, ale také například Blue Effect, Vladimír Mišík, Brutus a Bára Zemanová & Band," prozradil jeden z organizátorů akce Petr Jirásek z agentury Pigs Production.

Novinkou, kterou Apetit Festival přichystal, je představení hitu světové gastronomie – molekulární kuchyně. Český specialista na molekulární gastronomii Petr Koukolíček předvede přímo na pódiu, jak molekulární speciality vznikají.

"Chci návštěvníkům festivalu představit molekulární kuchyni, alespoň ve zkratce, protože v Čechách se o molekulární kuchyni skoro neví, ve světě se touto kuchyní zabývají nejlepší šéfkuchaři a restaurace. U nás je to trošku na okraji zájmu a to je škoda, protože je to opravdu zážitek," říká Petr Koukolíček.

Opět letos budou návštěvníci vybírat Západočeskou restauraci roku a Pivovar roku. Přihlášeno je 15 TOP restaurací a 20 pivovarů.

"Podařilo se nám letos na Apetit Festival pozvat i vinaře, takže milovníci vína budou moci ochutnat z nabídky 10 českých i moravských vinařství," doplnil Petr Jirásek.

I letos návštěvníci na festivalu najdou kavárny, koktail bary, navíc také farmářské trhy, nejlepší česká i světová vína, prezentovat se budou baristé, sommelieři a také národní gastronomie z různých koutů světa.

Součástí programu bude také finálové okolo soutěže určené středním školám na území našeho regionu, které se bude konat 19. května a je nazvané Vaříme s regionální potravinou Plzeňského kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám