Hlavní obsah

Ani letos nezapomněl plzeňský centrální obvod na legionáře

Novinky, Miroslav Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve spolupráci s Československou obcí legionářskou navštěvuje již dlouhodobě vedení plzeňského centrálního obvodu válečné veterány, aby jim popřálo hezké svátky a předalo dárky.

Foto: Miroslav Knotek

Paní Lýdia Kovářová

Článek

V úterý 13. prosince navštívil starosta centrálního obvodu Radislav Neubauer členy organizace Československé obce legionářské Lýdii Kovářovou, Júlii Bradovou a Štefana Pavlovského, kteří jsou, i přes svůj vysoký věk a zdravotní komplikace, stále obdivuhodně vitální.

„S těmito báječnými lidmi se nevidím poprvé a povídání o jejich životních příbězích jsou nejenom poučná, ale také velmi emotivní. Život se s nimi nemazlil, a přesto jsou optimističtí. Neměli bychom nikdy zapomínat, co pro nás tito lidé obětovali a právě proto je pravidelně před vánočními svátky navštěvujeme,” uvedl Radislav Neubauer.

Válečné veterány osobní předvánoční návštěva starosty MO Plzeň 3 velmi potěšila a vždy při tomto setkání zavzpomínají nejen na těžká válečná léta, ale také i na radostnější životní období.  

„Málokdo ví o životních osudech těchto lidí. Málokdo ví, čím si museli kdysi projít a jaká těžká životní rozhodnutí museli učinit. Právě jim jsme vděčni za náš šťastný a svobodný život,” dodal Radislav Neubauer.

V příštím týdnu navštíví zástupci obvodu ještě Vladislava Klečku a Jaromíra Folka.

Reklama

Výběr článků

Načítám