Hlavní obsah

Americký bluesman Big Daddy Wilson exkluzivně v České republice

Novinky, Ondřej Smolka

Druhým úvodem do Jarních jazz & bluesových dnů 2019 na Malé scéně za oponou bude koncert amerického bluesmana Big Daddy Wilsona v doprovodu vlastní kapely. V rámci první návštěvy České republiky zavítá také do Valašského Meziříčí, a to v neděli 3. února. Koncert začne v 19:30.

Foto: promo Big Daddy Wilson
Článek

Zpěvák a skladatel Big Daddy Wilson se narodil před více než půlstoletím v malém městě Edenton v Severní Karolině. Od osmdesátých let žije se svou manželkou v jejím rodném Německu, kde patří ke špičce na bluesové scéně. Právě první báseň, kterou své ženě věnoval, se stala jeho první autorskou písní. 

Wilson je držitelem řady ocenění. První místo v kategorii Best Blues Band získal v roce 2010, jeho album I'm Your Man bylo oceněno jako nejlepší německé bluesové album roku 2013 a v roce 2014 byl v této zemi vyhlášen jako nejlepší bluesový umělec.

V silném barytonu Big Daddy Wilsona jsou slyšet kořeny amerického jihu, soulu, gospelu a především blues. Jeho písně připomínají dobu, kdy hudba zaznívala z verand černošských venkovských domů.

Vstupenky na meziříčský koncert Big Daddy Wilsona jsou k dostání v Turistickém informačním centru ve Valašském Meziříčí a také online na stránkách Kulturního zařízení www.kzvalmez.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám