Hlavní obsah

Americká válka: co nás dělí od skutečné katastrofy?

Novinky, Vratislav Konečný

Kniha Americká válka je avizovaná jako postapokalyptický román z budoucnosti připomínající mrazivě současnost. Čte se dobře, ale děsí. Rostoucí populace, stále sofistikovanější technologie… Kam se řítíme?

Foto: Host Brno
Článek

Před třiceti lety se zdálo, že konec bipolarity ve světě nastoluje život v prosperitě, klidu, bez velkých konfliktů. Začalo se odzbrojovat, aby o pár let propukly velké konflikty, jejichž pokračování na různých místech planety ukazuje, že klid rozhodně nikdy nebude.

Budou podobné tituly jako Americká válka od Omara El Akkada jen bujnou románovou fantazií, nebo se blíží něco hrozného?

Anotace:

Když v roce 2074 vypukne druhá americká občanská válka, je Sarat Chestnutové z Louisiany pouhých šest let. I ona však ví, že ropa je zakázaná, Louisiana napůl pod vodou a oblohu křižují bezpilotní drony. Když zabijí jejího otce a rodinu přesunou do Camp Patience, tábora pro vysídlence, nové prostředí se jí dostane pod kůži. Avšak ne všichni v Camp Patience jsou těmi, za koho se vydávají.

Sarat se spřátelí s tajemným funkcionářem, pod jehož vlivem se z ní stává smrtící válečný nástroj. Rozhodnutí, která učiní, mají obrovské důsledky nejen pro Sarat samotnou, ale i pro její rodinu a zemi a ovlivní další generace jejích příbuzných i cizích lidí.

Vydal host Brno.

Reklama

Výběr článků

Načítám