Hlavní obsah

Amatérští divadelníci se sejdou v Kladně při soutěžním festivalu

Novinky, Petra Kulhánková

Druhý ročník soutěžního festivalu amatérského divadla v kladenském Divadle Lampion již klepe na dveře. Ve dnech 19. – 21. dubna zde proběhne setkání patnácti amatérských divadelních spolků a školních kroužků z Kladenska a okolí.

Foto: Petra Dolanská
Článek

Ve festivalové porotě zasednou známí a zkušení divadelníci, kteří po odehrání představení povedou debaty s jednotlivými soubory a na konci festivalu určí vítěze soutěžních kategorií.

Festivalová porota vyhlásí absolutního vítěze, nejlepšího herce a herečku, divácké hlasování potom určí divácky nejoblíbenější inscenaci. Absolutní vítěz, kromě putovního poháru od nižborské sklárny Rückl, získá cenu přímo divadelní - v dílnách Městského divadla Kladno a Divadla Lampion si může nechat objednat výrobu scénografie v hodnotě 10 000 Kč a kostýmů v hodnotě 10 000 Kč pro svou příští inscenaci.

Oproti loňsku se divadlo snažilo festivalová představení uvést ve vhodnějších časech a na své si tak přijdou i rodiče s dětmi. Na sobotní dopoledne jsou připraveny dvě pohádky – Staré pověsti české Divadélka U Zvonu a Špalíček, který uvede Taška Kladno.

Speciální programy jsou připraveny i na večery. V pátek od 21.10 hodin uvede V.A.D. novou inscenaci Krvavý román, v sobotu od 22 hodin se diváci mohou těšit na vystoupení Antitheatru s úplně novou show s názvem Anti ZeMně.

„Letos jsme obdrželi 26 přihlášek a celkem uvedeme 15 představení. Přednost dostali samozřejmě místní, diváci však uvidí též inscenace ze Slaného, Stochova, Hořovic a Prahy. Jsme rádi, že můžeme uvést i nový soubor přímo z Kladna. Kromě V.A.D., Kladiny, Antitheatru, Divadélka U Zvonu a ZŠ Vašatova se totiž přihlásil i soubor s prapodivným názvem Šlíp a Špíny s titulem Příběh geekův“, informoval produkční kladenského divadla Antonín Prynke.

Program včetně popisků, fotografií a odkazů na stránky jednotlivých souborů najdete na www.divadlokladno.cz v menu program.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám