Hlavní obsah

Amanda Lear natočila album s písněmi, které kdysi proslavil Elvis Presley

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové album ohlásila na 17. března zpěvačka Amanda Lear. Její novinka My Happiness je sestavena z cover verzí písní, které před mnoha lety proslavil "král rokenrolu" Elvis Presley. Nahrávka vznikla ve Francii.

Foto: Universal Music France

Avizovaný přebal nového alba zpěvačky Amandy Lear.

Článek

Na zpěvaččině aktuálním CD je přitom i písnička Trouble, kterou natočila už v roce 1976, kdy se rozjížděla její dráha zpěvačky, ve francouzské verzi - La Bagarre. Tehdy se s písní snažila prorazit, leč nakonec jejím prvním megahitem byla píseň Fallow Me. To byl také začátek její spolupráce s producentem Anthony Moonem.

Po otci napůl Angličanka, po matce napůl Ruska (narodila se 18. listopadu 1946 v Hongkongu) začínala jako modelka a manekýna v Paříži. Jako zpěvačka s hlubokým zastřeným hlasem se proslavila koncem 70. let jako diskotéková "královna noci".

Dekadentní a frivolní diva okouzlila i Saldvadora Dalího, jemuž byla múzou, ale k jejím přátelům patřili také Mick Jagger, Andy Warhol, Bryan Ferry nebo David Bowie. I když se během let prosadila rovněž jako malířka, herečka a moderátorka, její doménou byla a je kariéra zpěvačky.

Během let natočila řadu tanečních hitů (Blood And Honey, Tomorow, Lady in Black, Enigma, Queen Of China, Diamonds, Egal), přičemž v jejím repertoáru nechybějí různé žánrové odbočky, ať už jde o šanson, blues, jazzově laděné písně nebo kabaretní songy à la Marlene Dietrich. V 80. letech vystoupila také v tehdejším Československu, a to Praze a jako host na festivalu Bratislavská lyra.

A protože takřka rok co rok přichází s albem, které obvykle přinese nějaké to hudební překvapení, nejinak tomu bude zřejmě i letos v březnu. Novým albem, které natočila v průběhu loňského roku ve Francii, chce očividně vzdát hold "nesmrtelnému" zpěvákovi, jehož jméno zní Elvis Presley.

Na albu je třináct písniček, které on kdysi proslavil a které ona znovu přezpívala - ale po svém a jinak. Proto nechybějí tituly jako Burning Love, Suspicious Minds, All Shook Up, Are You Lonesome Tonight, Viva Las Vegas, Heartbreak Hotel, Can't Help Falling In Love nebo My Happiness.

Aktuální nahrávku pořídila Amanda Lear s vydatnou pomocí producentů Alaina Mendiburua a Thibaulta Guerina, přičemž hudební složku celého projektu obstarala "živá" kapela s takovými osobnostmi jako jsou Bob Landser, Gaël Brusseleers, Julien Vern, Clément Mao Takacs nebo Romain Durand.

Reklama

Výběr článků

Načítám