Hlavní obsah

Album tria Prime Time Voice vzniklo náhodou, přesto má atmosféru a přináší kvalitu

• Aktualizováno
Novinky, Robert Rohál

Nejen jazzové evergreeny obsahuje album Live, které je vystihující vizitkou dámského vokálního tria Prime Time Voice. Seskupení, které tvoří zpěvačky Dája Šimíčková, Taťána Roskovcová a Marta Marinová, působí na scéně už více než dva roky.

Foto: archiv Dája Šimíčková

Trio Prime Time Voice tvoří Dája Šimíčková, Taťána Roskovcová a Marta Marinová.

Článek

Album Live bylo pořízeno na jednom z koncertů havlíčkobrodského jazzového festivalu - a jen díky šťastné náhodě a přítomnosti pohotového zvukaře, který vystoupení neplánovaně natočil, má trio jazzových girls první album. Z muzikantů, které vokalistky tehdy doprovázeli (a spolupráce trvá dodnes), to jsou Jiří Kovář (akustická kytara), Jaroslav Šimíček (kontrabas) a Petr Mikeš (bicí).

Album obsahuje celkem deset skladeb, které tvoří základ repertoáru Prime Time Voice. Jsou zde zařazeny nejen dnes už pomalu jazzové evergreeny (Moon River, Since Your Gone, Hit The Road Jack), ale také například jazzová adaptace písně Myš Karla Plíhala. Nahrávka má velice příjemnou atmosféru a navíc je slyšet i spokojený potlesk publika.

„Díky jednolitému rukopisu našich aranží se při výběru repertoáru vůbec nemusíme omezovat na jediný žánr a přesto zůstáváme jazzovou kapelou. Je to úžasně svobodné. Hrajeme, co se nám líbí. A co je ještě lepší - že se nám všem líbí totéž. Náš repertoár je velmi bohatý, od jazzových standardů a swingových kusů přes filmové melodie až po vlastní autorskou tvorbu. Anebo jinak - od Andrews Sisters až po Chicka Coreu. Podobnou skladbu repertoáru má i naše CD Live, i když na našem druhém CD,  do něhož se pustíme už v příštím roce, bude v porovnání s debutovým CD o něco větší zastoupení autorské tvorby,” říká Dája Šimíčková.

Vokální trio Prime Time Voice, které má za sebou už dva roky společného koncertování a které poměrně nedávno sklidilo úspěch také v Londýně, má řadu vystoupení i v těchto dnech. Ve čtvrtek 17. prosince nebude chybět na trojkoncertě Jazzové Vánoce v Říčanech (KC Labuť), zatímco o dva dny později vystoupí na jazzovém festivalu Jazz in der Burg v německém Burgthannu. Hned další den - 20. prosince - zazpívá v Měšťanské Besedě v Plzni.

A v pondělí 21. prosince se na trio Prime Time Voice můžou těšit návštěvníci pražského jazzového klubu Agharta. Tam ostatně vystoupí také  18. ledna příštího roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám