Hlavní obsah

Aktuální stavy nakažených v Plzeňském kraji. Bez nákazy zatím zůstávají okresy Klatovy a Rokycany

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počty nakažených koronavirem v Plzeňském kraji i v celé České republice dál stoupají. Několikrát denně se aktualizují čísla podle údajů Krajské hygienické stanice Plzeňského kraje se sídlem v Plzni, která má územní pracoviště v Domažlicích, Klatovech, Rokycanech a Tachově.

Foto: ilustrační foto Krajská hygienická stanice Plzeňského kraje

Počet potvrzených infekcí v jednotlivých okresech

Článek

Ke čtvrtečnímu odpoledni podle údajů hygienici evidují v kraji už 44 pacientů s onemocněním Covid-19.

Nejvíce nakažených je na Domažlicku, tam lékaři prokázali už 19 infikovaných. Bez nákazy zatím zůstává okres Klatovy a Rokycany.

Do karantény nastoupili ve čtvrtek radní Plzeňského kraje a někteří další úředníci, protože u jednoho z členů rady se prokázalo onemocnění Covid-19, které způsobuje nový typ koronaviru.

„Nákazu jednoho člena Rady Plzeňského kraje mohu potvrdit, všichni, kdo s touto osobou přišli do kontaktu, byli kontaktováni Krajskou hygienickou stanicí a jsou od této chvíle v karanténě. Budou se jim dělat odběry, zda jsou infekční a výsledky snad budou známy do dvou dnů," uvedla dnes mluvčí krajského úřadu Alena Marešová.

Jak dodala, zaměstnanci, kteří mohou, pracují již od vyhlášení omezeného pohybu osob z domova a radní jsou v karanténě samozřejmě ve spojení telefonicky, takže chod Krajského úřadu Plzeňského kraje by touto událostí neměl být nijak ohrožen. „Máme online porady, vše normálně funguje,” dodala Marešová.

Aktuální čísla 

Počet vyšetření na SARS-CoV-2 v Plzeňském kraji: 1477

Z toho pozitivní: 44

Počet zemřelých: 0

Počet vystavených karantén KHS: 401

Počet ukončených karantén: 288

Druhé odběrové místo na vyšetření Covid-19 v Plzni

Odběr je prováděn v autě a je určen pro pacienty s doporučením KHS.

Druhé odběrové místo pro vyšetření Covid-19 ve Fakultní nemocnici Plzeň bylo vytvořeno v prostoru za vjezdem vrátnicí Sever, tedy do bývalé vojenské nemocnice.

Provozní doba odběrového místa:

pondělí - pátek 7.00 – 15.00 hodin

pondělí - pátek 7.00 – 15.00 hodin sobota, neděle 8.00 – 14.00 hodin

pauza 11.30 – 12.00 hodin

Na odběrovém místě se provádějí odběry pouze osobám odeslaných na doporučení Krajské hygienické stanice, tyto osoby se prokážou e-mailem či SMS zprávou od KHS k potřebnému odběru.

Odběr probíhá tak, že pacienti vjíždí přes bránu a jsou nasměrováni na parkoviště vlevo za provozní budovu. Tam čekají ve vozidle, ze kterého nevystupují, a odběr, tedy výtěr, je proveden sestrou pouze přes otevřené okénko auta.

Nemocnice žádá o dodržování pokynů zdravotnického personálu a trpělivost, pokud se vytvoří fronta čekajících klientů k odběru.

(Zdroj: Krimi-Plzeň)

Reklama

Výběr článků

Načítám