Hlavní obsah

Akce Obezřetnost se vyplatí je zaměřena proti kapesním zlodějům

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie ČR zahájila koncem března tradiční preventivně informační kampaň Obezřetnost se vyplatí, která je zaměřena na kapesní krádeže. Jedním z míst, kde se policisté snažili varovat spoluobčany před kapesními krádežemi a krádežemi odložených věcí, byla i Kutná Hora.

Foto: archiv PČR Kutná Hora

Policistka V. Marečková při preventivní akci v obchodním domě

Článek

Ve středu 25. března navštívila policistka Vendulka Marečková z kutnohorského oddělení tisku a prevence společně s asistenty prevence kriminality Městské policie Kutná Hora místní obchodní domy. Informovali zákazníky o nejčastějších možných způsobech kapesních krádeží, upozorňovali na jejich nepozornost a neopatrnost a s tím i spojené riziko možného okradení.

Každý návštěvník supermarketu obdržel leták s cennými radami, jak si své věci řádně hlídat a krádeži tak předejít.

Ke kapesním krádežím dochází každodenně, a to zejména v místech, kde se pohybuje větší množství osob, tedy nejen v nákupních centrech, ale i v prostředcích městské hromadné dopravy, na sportovních a kulturních akcí, v restauracích, na nádražích apod. Aby lidé neumožnili kapsářům přístup ke svým věcem, stačí někdy velice jednoduché opatření. Je třeba mít na paměti, že například peněženka nesmí být pro zloděje snadno přístupná.

Policistka a asistenti také informovali řidiče, kteří přijedou za nákupy a zaparkují před obchodními domy, o nebezpečí krádeží věcí ze zaparkovaných vozidel. Základním pravidlem je nenechávat žádné věci uvnitř vozidla.

Objasněnost kapesních krádeží je téměř nulová. Pokud není pachatel přistižen na místě, nebo identifikován záznamovým zařízením a následně vypátrán a usvědčen, je minimální šance ho dopadnout.

Od začátku ledna do poloviny března vyšetřují kutnohorští policisté 9 případů těchto krádeží, z toho není zatím žádná objasněna.

Policisté doufají, že po řadě preventivních setkání lidé budou na své osobní věci více dbát a nedají zlodějům šanci.

Reklama

Výběr článků

Načítám