Hlavní obsah

Akátový dům zve na další zajímavé akce

Novinky, Jiří Smutný

Během měsíce října se v přednáškovém sále Akátového domu v Rajhradě, Městečko 52, uskuteční další kulturní akce. Kromě klasických přednášek s promítáním to bude i speciální program pro seniory a divadlo s hudbou a loutkami.

Foto: Jiří Smutný

Akátový dům v Rajhradě

Článek

Ve čtvrtek 8. října v 16 hodin je na programu pořad Z rajhradských pamětí. Přednášet a promítat bude renomovaný znalec rajhradské historie Petr Žižka.

15. října již ve 14 hodin začne Odpoledne pro seniory a potrvá do 17 hodin. Tato novinka se bude konat v rámci studijní praxe a v nabídce je hudba, pohoštění a vernisáž.

22. října v 16 hodin čeká návštěvníky další novinka. Brněnské Divadlo Bez Pravidel uvede svoje představení Ta naše písnička česká. Jde o hodinový aktivizační program s loutkami. Jeho autoři vycházejí z předpokladu, že podle hudby se lze snadno orientovat v čase, protože každá píseň patří do určitého časového období. A tak budou senioři společně poslouchat a poznávat písně, které poslouchali po celý svůj dosavadní život. Nejprve v mládí, později ve starším věku a nakonec v současnosti.

29. října, výjimečně již v 15 hodin, se uskuteční přednáška zkušené průvodkyně Jaromíry Dubšíkové Rajhradský klášter. Přednáška bude doplněna promítáním.

Reklama

Výběr článků

Načítám