Hlavní obsah

Akademie žáků Střední školy vizuální tvorby v Hradci Králové

Novinky, Helena Podubníčková

Každoroční tradicí Střední školy vizuální tvorby je výstava studentských uměleckých projektů Akademie, která je vyvrcholením celoroční práce žáků školy. I letos se žáci pochlubili svými díly v budově školy v Jiráskových sadech. Vernisáž proběhla v pátek 15. 6., poté následovala až do neděle výstava.

Foto: Helena Podubníčková

Vítězové Branding designu, zleva: Dominika Fikarová, Amálie Šubová 3.místo, Eliška Zemanská 1.místo, Lucie Kárníková 2.místo

Článek

V průběhu školního roku všichni studenti školy v uměleckých studijních programech Branding design a Branding floristiky tvoří projekt na téma Užité umění ve firmách. Na základě návrhů a modelů vybírá komise sestavená ze zkušených odborných učitelů školy nejlepší práce k realizaci na výstavě. Komise práce v pátek vyhodnotila a při vernisáži výstavy vyhlásila a ocenila nejlepší z nejlepších.

Za Branding design zvítězila žákyně Eliška Zemanská z třetího ročníku s prací na téma Street Rider, na druhém místě se umístila Lucie Kárníková z druhého ročníku za návrh prodejního stojanu na Coca-Colu a třetí místo obsadila žákyně prvního ročníku Amálie Šubová s návrhem pro firmu Dorty první republiky. Čestné uznání získala žákyně třetího ročníku Dominika Fikarová za logomanuál firmy Atos.

V kategorii Brandingu floristiky zvítězila žákyně třetího ročníku Vladimíra Pozděnová s uměleckým projektem pro návrhářskou firmu Christian Louboutin. Druhé místo získala Eliška Buriánková z třetího ročníku za realizaci s názvem Život dětem, o.p.s. a za třetí místo byla oceněna Barbora Potočková z třetího ročníku, která připravila dekoraci pro firmu Lacoste. I zde bylo uděleno čestné uznání žákyni prvního ročníku Sandře Dostálové za instalaci pro videoherní společnost Riot games.

Zároveň s akademií žáci školy soutěžili se svými fotografiemi na témata Komunikace a Moje město, vyhlášení výsledků proběhlo rovněž v pátek. V Kategorii Moje město zvítězila Aneta Poslušná a v kategorii Komunikace zvítězila Agáta Nitsche.

V tomto dni proběhla i Mistrovská floristická zkouška. Ta se koná vždy na závěr celoročně probíhajících seminářů pro odborné zájemce o floristiku. Na výstavě bylo možné shlédnout umělecké květinové práce - svatební kytici, prostorovou práci a stůl pro romantickou večeři. Absolventka Šárka Pleskačová obdržela titul Mistr florista.

A ještě něco pro žáky základních škol. Střední škola pravidelně vyhlašuje také uměleckou soutěž Art-Floral-Design, letos na téma Svět v pohybu. Výstava prací žáků byla součástí celé výstavy a vyhlášení nejlepších prací s předáním ocenění také následovalo po vernisáži.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám