Hlavní obsah

Akademie průmyslovky Hodonín se podařila na výbornou

Novinky, Jana Slováková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již šestý ročník přehlídky studentských vystoupení hodonínské střední školy byl k vidění letos v prosinci. Akademie průmyslovky ukázala, že studenti mají krásné koníčky a svůj volný čas tráví opravdu smysluplně. Že zkrátka průmyslovka má talent.

Foto: Ondřej Středula

Akademie průmyslovky Hodonín 2019 se vydařila skvěle. Na snímku Stanislav Štěpanovský a David Marcián

Článek

Vánoční čas je na průmyslovce v Hodoníně ve znamení školní Akademie, která si už vydobyla stálé místo v kalendáři této střední školy. Letošní ročník byl už šestým představením studentského umění.

Na počátku celé akce byl kdysi nápad, jak ukázat všechny šikovné a nadané studenty hodonínské průmyslovky. Ve škole se jich totiž sešla celá řada a nejen učitelé, ale někdy ani jejich spolužáci mnohdy netuší, čím se tito mladí lidé ve svém volnu baví. A letos bylo zase na co koukat.

Hned na úvod se slova ujali slušní a přísní moderátoři Adam Borovec a Veronika Sečková, kterým zdatně sekundovali "vagoši" Stanislav Štěpanovský a David Marcián, jejich přesné protipóly. Jejich humorné hlášky se nesly celou letošní Akademií.

Na úvod diváci spatřili úchvatné vystoupení bubeníka Michala Opluštila, který dokázal bubnovat i poslepu. Pak se ho pódiu vystřídalo sourozenecké duo bratrů Lužových se hrou na kytary a zpěvem. Taky se letos ukázal Lukáš Herůdek, absolvent průmyslovky a současný student konzervatoře, jehož hra na kytaru byla prostě okouzlující.

Jak skvěle to umí s hůlkami předvedly dvě mažoretky Adéla Pištěková a Natálie Pavézková.

Češtinářky hodonínské průmyslovky Ivana Bělochová a Dagmar Benovičová seskládaly celý příběh z vtipných vět, které studenti napsali do slohových prací. Publikum se po celou dobu dobře bavilo. Ani zpívající učitel Vladimír Šereš letos nemohl scházet, s kytarou předvedl i své vlastní písně, za něž ho publikum školy náležitě odměnilo. Mobily opět svítily v sále.

Tereza Kordíková a další tanečnice předvedly originální taneční vystoupení. A ani letos nechyběl vynikající šermíř Lukáš Fifka se skupinou Dračí úsvit a získal si okamžitě celé publikum. Klavírní virtuos "skalický Mozart"  Viktor Žerovnický dostal publikum známými melodiemi.

A letos nechyběl ani folklór. Tomáš Ott s Veronikou Landkamerovou rozjuchali diváky a k vidění bylo dokonce i cifrování. Poté na kytaru zahrála Sára Antošová a na zobcovou flétnu předvedl, co umí, Michal Helešic.

Ani kantoři se letos nenechali zahanbit. Vystoupili se zajímavou písní, kterou dokonce překládali do znakového jazyka. Diváci byli spokojeni, někteří "konečně" svým učitelům porozuměli.

Sára Vajbarová okouzlila publikum nádherným zpěvem a kytarou. Světýlka mobilů v sále se opět rozsvítila. Již poněkolikáté.

A pak následovalo velmi očekávané vystoupení. Anika Čapková a její cvičený pes předvedli na pódiu jak sehraný a krásný může být vztah člověka se psem.

Erik Daško a jeho hra na kytaru sklidila zasloužený potlesk a pak následovalo vystoupení Adély Markové a její hra na ukulele. Dominik Havlát zahrál úžasné filmové melodie na klavír.

A co je na Akademii to nejlepší? Že se rádi vrací i bývalí studenti, nyní již absolventi, a nenechají si ujít vystoupení před publikem. Tak jsme mohli znovu obdivovat vlastní skladby nadějného mladého zpěváka Davida Dordy, který se již stal tradičním závěrečným číslem Akademie. Tento nadaný zpěvák vtáhl do zpěvu celý sál, který si na závěr bohatého programu společně zanotoval.

Kouzlo Vánoc ještě víc podpořili studenti 2. V, kteří připravili charitativní prodej vlastnoručně napečeného cukroví na podporu Kočičího útulku. Vánoce můžou přijít.

Reklama

Výběr článků

Načítám