Hlavní obsah

Agresivní opilec vyhrožoval příbuzenstvu sekyrou a paličkou na maso

Novinky, Vratislav Konečný
Aktualizováno

Téměř hororové chvíle beznaděje zažilo několik lidí v obci na Berounsku. V pondělí navečer tu začal jako smyslu zbavený řádit 51letý muž, který byl značně opilý. Policie ho dopadla, byl obviněn z vyhrožování a skončil ve vazbě.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Napadl nejdřív slovně, poté i fyzicky dceru své družky, poté i její sestru a strýce, kteří jí přišli na pomoc. K dívce, která  se před ním zamkla v pokoji, se dobýval s pomocí paličky na maso.

Počínal si jako smyslu zbavený

„Okolo devatenácté hodiny dorazila na místo sestra se strýcem. V suterénu uviděli běsnícího muže, který i jim začal vyhrožovat zabitím a strýce se pokoušel fyzicky napadnout. Tomu se podařilo útok odvrátit, pachatel  se přemístil do kotelny, odkud se vrátil s napřaženou štípací sekerou o délce 72 cm. S ní zaútočil  na poškozené, kterým se  podařilo utéct na ulici před dům,” popsala mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková.

Oba přivolali policisty a čekali na ně na ulici. Po chvíli však za nimi pachatel vyběhl, v ruce držel napřažený dřevěný hranol. „Oba pak pronásledoval dalších několik metrů, přičemž  jim stále vyhrožoval zabitím," dodala Pučelíková.

Po chvíli jejich pronásledování vzdal a odešel zpět do domu, kde byla stále ukryta dcera jeho družky.

Policisté pachatele objevili v domě, kde se snažil zabarikádovat s odhodláním, že se policistům nevzdá. Nechyběly další výhrůžky ublížení na zdraví a zabití všech policistů, kteří se ho budou snažit zadržet.

Byly přivolány další policejní hlídky, neboť zde panovala důvodná obava o zdraví a život ženy, která stále byla uvnitř domu. „Policistům, kteří byli na místě, se však podařilo s mužem navázat slovní kontakt a nakonec ho přesvědčit, aby svého jednání zanechal a opustil dům," dodala mluvčí. 

Muž byl předán kriminalistům, kteří mu sdělili obvinění z trestného činu nebezpečné vyhrožování. Za mřížemi může strávit až tři roky svého života.

Reklama

Výběr článků

Načítám