Hlavní obsah

Agresívní opilec bránil v ošetření své bezvědomé přítelkyně, zranil přitom strážníka

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opilců stále přibývá a jejich agresivita stoupá. Strážníci musejí společně se záchranáři každý den řešit nějakou opileckou eskapádu spojenou s násilím. Bylo tomu tak i v úterý v Praze, kdy zasahovali v tramvaji proti mladému opilci, který bránil v ošetření partnerky, jež byla v bezvědomí.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

V úterý odpoledne přijali strážníci z Hlídkového útvaru, který má na starost bezpečnost v městské hromadné dopravě, oznámení na tísňové znamení, že se v tramvajové soupravě stojící v konečné stanici Spořilov nachází dvojice osob, která odmítá tramvaj opustit.

Strážníci ve vagonu nalezli spícího muže a mladou ženu. Hlídce se následně podařilo zjevně opilého muže probudit. Žena však nereagovala na žádné podněty a byla zjevně v bezvědomí. Muž začal strážníkům sprostě nadávat a bránil jim v poskytnutí první pomoci.

„Mladík hlídku napadl, přičemž poškodil služební radiostanici a jednomu ze strážníků způsobil zranění ruky. Hlídka mu proto přiložila služební pouta. I přes opatření dál do strážníků kopal a plival na ně. Jeden člen hlídky poté mladou ženu vynesl z tramvaje, poskytl ji první pomoc a přivolal na místo záchrannou službu. Záchranáři dívku následně převezli k ošetření do jedné z pražských nemocnic. Tam poté skončil i strážník se zraněním pravé ruky,” informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. 

Agresivního čtyřiadvacetiletého muže si pro podezření ze spáchání trestného činu převzala Policie ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám