Hlavní obsah

Adventní koncertování zábřežského orchestru v plném proudu

Novinky, Petra Kucinová

Jako každým rokem, i letos Dechový orchestr Zábřeh koncertuje nejen v kostelech po regionu. Kdy a kde se můžete přijít naladit na vánoční atmosféru?

Foto: Petra Kucinová

Adventní koncerty Dechový orchestr Zábřeh

Článek

Mladí muzikanti ze Zábřeha tradiční adventní koncertování odstartovali již minulý týden 8. prosince koncertem v Kostele Povýšení svatého Kříže v Dubicku.

Tento víkend zahrají v pátek 13. prosince v Kostele sv. Vavřince v Rudě nad Moravou, v sobotu v Kostele sv. Linharta v Dolních Studénkách a do třetice v neděli 15. prosince v Kostel sv. Jana Křtitele v Tatenici.

Poslední adventní víkend bude patřit koncertům v Postřelmově a v Zábřehu. V sobotu hudebníci vystoupí v teple postřelmovského kulturního domu a v neděli v krásném prostředí zábřežského Kostela sv. Bartoloměje. Právě zábřežský koncert patří k vrcholu adventního koncertování orchestru a láká nejvíce lidí.

„Zazní krásné adventní melodie, chorály, filmová muzika ale i tradiční koledy. Program i časy se na jednotlivých koncertech mírně liší podle charakteru prostoru, v kterém vystupujeme, takže je prakticky pokaždé trošku jiný. Tak jako tak, určitě je na co se těšit," lákají na koncerty členové organizačního týmu Dechového orchestru Zábřeh.

Letos koncertování orchestru posledním adventním víkendem nekončí. 27. prosince orchestr vystoupí s vánočním repertoárem ve Slavičíně (Zlínský kraj) a v 1. ledna 2020 na Novoročním koncertě na hřišti v Dolních Studénkách.

Přesné časy koncertů a další detaily najdete na webové stránce orchestru: http://www.dechovyorchestrzabreh.cz/.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám