Hlavní obsah

2 míle pro Diakonii poběžíme 1. října už potřetí

Novinky, Petra Kučerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 1. října se uskuteční už 3. benefiční běh 2 míle pro Diakonii, do kterého se může zapojit každý a spojit zdravý životní styl s podporou charitativního projektu. Už podruhé bude běhu předcházet měsíční výzva, při které můžete sbírat kilometry, které pak hlavní partneři přemění na peníze.

Foto: Vojtěch Johaník

Na jaře 2017 vynesl benefiční běh 2 míle pro Diakonii 20 tisíc korun na podporu služeb střediska CESTA.

Článek

Prostřednictvím mobilní aplikace Endomondo je tentokrát možné nejen „Sbírat kiláky se Sběrnými surovinami“ (chůze a běh), ale nově také „Počítat kiláky s Euregnií“ na kolech. Spolupořadatelem akce je stejně jako v předchozích ročnících hnutí Rozběháme Uherské Hradiště.

Hlavní myšlenkou běhu 2 míle pro Diakonii a obou měsíčních výzev je: Dejte běhu jiný rozměr. Tedy kromě toho, že uděláte něco pro své zdraví, podpoříte i ty, kteří sami sportovat nemohou, klienty Diakonie ČCE – střediska CESTA Uherské Hradiště.

„Spolupráce s Diakonií na benefičním běhu nás v Rozběháme Uherské Hradiště hodně baví. Pokaždé se mi kamarádi zpětně svěřují, že je naše výzvy opravdu motivují víc se hýbat, protože ví, že to nedělají jen pro sebe, ale zároveň pomáhají i druhým,“ má radost Markéta Hrdinová z Rozběháme Uherské Hradiště.

„Jsme rádi, že jsme byli opět osloveni jako hlavní partneři této charitativně-sportovní akce a můžeme tak alespoň částečně pomoct těm, kteří sami sportovat nemohou. Benefiční běh 2 míle pro Diakonii je pro všechny věkové skupiny, proto věřím, že se nás tentokrát sejde víc, a společně nasbíráme víc kilometrů, které můžeme přeměnit na peníze,“ těší Kristýnu Přikrylovou ze Sběrných surovin UH.

Počítejte kiláky nově i na kole

Ve 3. ročníku sportovně-benefiční akce se Diakonii podařilo získat dalšího významného partnera, daňovou a účetní společnost Euregnia, která se stane patronem cyklistů. Vyznavači cyklistiky se do výzvy mohou zapojit poprvé.

„Benefiční běh je skvělá akce. Pomáháme tam, kde je třeba, a pohybem ke zdraví. Euregnia už několik let pořádá letní cyklistickou soutěž pro zaměstnance, a tak na ni teď rádi navazujeme Počítáním kiláků pro Diakonii,“ říká Ivona Huňková, jednatelka společnosti Euregnia, partnera cyklistické výzvy.

Kiláky pro dobrou věc se tentokrát budou sbírat od 1. do 29. září. Vše pak vyvrcholí samotným během 2 míle pro Diakonii, a to v neděli 1. října od 10 a 14 hodin, kde bude také oznámena konečná částka získaná v uplynulých týdnech. V pohodovém tempu se zájemci vydají na dvoumílový běh (3,2 kilometru) po příjemném okruhu okolo řeky Moravy. Nebude chybět občerstvení, pamětní dárky, kvíz, zábava pro děti nebo možnost projet si krátkou trasu na invalidním vozíčku.

Další finanční prostředky získá Diakonie ze startovného, které činí 150 korun, ale pro účastníky výzev Sbíráme kiláky se Sběrnými surovinami a Sbíráme kiláky s Euregnií 100 korun.

„Jsem opravdu šťastná, že se nám v běhu daří úspěšně pokračovat, a moc se na něj těším. Prosím, pozvěte do výzvy své kamarády, příbuzné a známé. Třeba to pro vás může být i nový způsob, jak smysluplně trávit společný čas,“ říká Zuzana Hoffmannová, ředitelka střediska CESTA.

Další informace o projektu, jak se zapojit a stáhnout potřebnou aplikaci, získáte ve facebookové události „2 míle pro Diakonii + výzvy Sbíráme kiláky a Počítáme kiláky“, na webech www.strediskocesta.cz, www.sbernesurovinyuh.cz a www.euregnia.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám